Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

23. 06. 2019. 13:05   >>  13:04 8

KINESKI AMBASADOR

Zajednički prevazići poteškoće i završiti autoput

Autoput Bar - Boljare prvi je koji se gradi u Crnoj Gori zbog čega se teško izbjegavaju različiti problemi, saopštio je kineski ambasador Liu Jin i dodao da vjeruje da će se zajedničkom sinergijom poteškoće savladati, a projekat završiti.

„Vjerujem da ćemo, ukoliko naše dvije strane zajedničkom sinergijem idu prema istom pravcu, svakako savladati poteškoće i savršeno dovršiti ovaj istorijski projekt Crne Gore“, rekao je Liu agenciji Mina-business.

On je kazao da su kineska kompanija China Communications Construction Company (CCCC) i njena kćerka firma China Road and Bridge Corporation (CRBC), koje realizuju prioritetnu dionicu autoputa od Smokovca do Mateševa, sposobne i svjetski priznate u oblastima integrisane infrastrukture, te da imaju iskustvo realizacije velikog broja poznatih projekata.

Liu je naveo da projekt autoputa u kinesko-crnogorskoj saradnji igra ulogu kao „admiralski brod“ koji privlači veliku pažnju obje vlade i naroda.

„Projekt sa sobom nosi i lijepu želju kinesko-crnogorskog prijateljstva i saradnje. Otkada sam došao u Crnu Goru dosljedno pratim taj projekt i drago mi je kad vidim da se kineska i crnogorska strana zajedno zalažu da on bude kvalitetno završen“, saopštio je Liu.

On je dodao da kineska strana ohrabruje CRBC, ali i druga preduzeća iz Kine, da po tržišnim pravilima traže više prilika za saradnju i učestvuju u izgradnji ekonomije i razvoju crnogorskog društva.

„Istovremeno očekujemo i od crnogorske strane da im obezbijedi dobar poslovni ambijent“, poručio je Liu.

Duplo više kineskih turista

On je, govoreći o interesovanju kineskih turista za Crnu Goru, saopštio da je njihov broj, prema podacima Monstata, prošle godine premašio 40 hiljada, što je duplo više nego 2017.

„To je veoma doprinijelo turističkom razvoju Crne Gore“, rekao je Liu.

On je dodao da posljednjih godina sve više kineskih turista, nakon putovanja po Crnoj Gori, na kineskim društvenim mrežama dijeli svoja iskustva i lijepe slike.

„To predstavlja još širu promociju crnogorskih ljepota. Prema mojim saznanjima, među tim profilima još nije bilo negativnih ocjena o Crnoj Gori“, naveo je Liu.

Kina želi da vidi napredak Crne Gore ka EU

Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet država regiona i razvojni put koji je izabrao crnogorski narod, i želi da vidi neprekidni napredak Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji (EU), poručio je kineski ambasador u Podgorici Liu Jin.

On je u intervju agenciji MINA rekao da Kina razumije zalaganje država regiona za evropsku integraciju.

"Poštujemo suverenitet i teritorijalni integritet zemalja regiona, poštujemo razvojni put koji su izabrali narodi ovih zemalja i razumijemo njihovo zalaganje za evropsku integraciju", kazao je Jin.

On je naveo da je Kina spremna da nastavi da, na temelju međusobnog poštovanja, ravnopravnosti i uzajamne koristi, pojača prijateljsko partnerstvo sa svakom zemljom iz regiona.

"Kina poštuje razvojni put koji je izabrao crnogorski narod i rado bismo vidjeli neprekidni napredak Crne Gore u integraciji u EU", kazao je Jin.

Prema njegovim riječima, kineski narodi su spremni i mogu razumjeti izbor crnogorskih naroda, "jer Kina vrši nezavisnu i mirnu vanjsku politiku i insistira da su sve zemlje ravnopravne bez obzira na veličinu".

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније