Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

23. 06. 2019. 14:20   >>  14:24

JANOVIĆ U LISABONU

CG dio globalnog procesa unapređenja položaja mladih

Mogućnosti, izazovi i inovativni pristupi u oblasti omladinske politike, teme su Svjetske konferencije ministara nadležnih za mlade, koja je prethodna dva dana održana u Lisabonu.

Konferenciji je na poziv portugalskog ministra obrazovanja Tijaga Branda Rodrigeza prisustvovao i ministar sporta i mladih Nikola Janović.

"Nakon dvadeset jedne godine od usvajanja Lisabonske deklaracije o politikama i programima za mlade, Svjetska konferencija ministara nadležnih za mlade i Forum mladih omogućili su da se visoki zvaničnici nacionalnih vlada i mladi sastanu i razgovaraju o postignutom napretku", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva sporta su još poručili da je stavljanje u fokus Deklaracije (Lisabon +21) o politikama i programima mladih, pokazatelj odlučnosti vlada potpisnica o ovom pitanju.

Svjetsku konferenciju ministara nadležnih za mlade zatvorio je generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније