Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: AntenaM, Objavila: M.M.Lj. ]

24. 06. 2019. 06:28   >>  06:28 7

USVOJENO

Mišljenje o Zakonu VK će objaviti danas

Venecijanska komisija potvrdila je za Tanjug da je usvojila, ali da još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, jer je u toku njegova izrada.

 

"Mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja", precizirao je za Tanjug Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope.

On je napomenuo da za sada nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno danas tokom dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst "donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније