Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

24. 06. 2019. 10:45   >>  10:44

OPŠTINA HERCEG NOVI

Uskoro tender za projekat puta do budućeg naselja Montrose

Opština Herceg Novi raspisaće uskoro treći tender za izbor izvođača za izradu glavnog projekta dijela puta na Luštici, kojim će biti riješen prilaz budućem rizortu Montrose.

Prethodna dva je zbog žalbi projektanata "oborila" Državna komisija za kontrolu javnih nabavki.

"Od tada, usvojen je i Prostorno urbanistički plan (PUP) Opštine Herceg Novi, pa je dionica puta drugačije definisana nego u postojećoj skupštinskoj odluci, što je uslovilo da Opština Herceg Novi traži optimalno rješenje kroz usvajanje nove skupštinske odluke o utvrđivanju lokacije za objekte od opšteg interesa", kazali su Radiju Jadran u lokalnoj upravi.

Glavni projekat odnosi se na lokalnu saobraćajnicu, dužine šest kilometara i širine šest metara, od puta Rose–Krašići do puta Babunci–Krašići.

Njegova izgradnja je od presudnog značaja za budući kompleks Montrose.

Iz lokalne uprave su kazali da je ova procedura od skoro godinu usporila izradu projekta i izvođenje radova.

"To je nešto na šta Opština Herceg Novi ne može uticati, jer se zakonske procedure tendera, moraju poštovati. Postojala je i neusaglašenost odluke o utvrđivanju javnog interesa iz 2016. godine,koja nije obuhvatila cjelokupnu trasu puta, tako da smo sada na osnovu novog planskog dokumenta pristupili izradi novih urbanističko tenhičkih uslova", kazali su iz lokalne uprave.

Nakon njihovog dobijanja, kako su dodali, raspisaće se novi tender za putnu infrastrukturu u narednih nekoliko dana.

Predstavnici lokalne uprave su saopštili da jeste problem to što su do sada poništena dva tendera, ali i da ostali činioci u realizaciji tog projekta takođe nijesu ispunili svoj dio obaveza.

"Opština Tivat još nije raspisala tender za dio puta koji prolazi preko njihove teritorije, niti je precizirano kada će to uraditi. Takođe, dio trase kroz tivatsku opštinu prelazi preko zemljišta koje je u zakupu Luštica Bay, pa je i to problem koji mora da se riješi", kazali su predstavnici lokalne uprave.

Uprkos tome, Opština Herceg Novi sa investitorom, konzorcijumom Northstar i Equest Capital Limited, kako tvrde, ima odličnu saradnju.

Izabraće izvođača radova za izradu glavnog projekta putne infrastrukture i vodovodne mreže, ali i kanalizacione mreže, kako bi poboljšali uslove mještanima Luštice.

Za posljednje dvije godine Opština Herceg Novi je od investitora Northstar-Equest Capital Limited, preko države inkasirala 300 hiljada eura, koje je u obavezi da iskoristi u svrhe izrade projekata vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

U međuvremenu je prihvaćena ponuda podgoričkog HydroGIS systema za izradu glavnog projekta vodovodne infrastrukture na Luštici, sa kojom je 25. aprila sklopljen ugovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније