Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 06. 2019. 11:21   >>  11:21

NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Mjesta za 315 budućih brucoša

Konkurs na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore je otvoren za ukupno 315 budućih brucoša, i to na devet studijskih programa.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta doc. dr Rade Šarović navodi da za upis na većinu studijskih programa Filozofskog fakulteta prolaznost ima gimnazija i sve srednje četvorogodišnje stručne škole, a ukoliko kandidat ne dolazi iz date škole ne postoji mogućnost upisa.

"Na Studijskom programu Psihologija je obavezno polaganje prijemnog ispita koji se polaže pismenim putem i sadrži polaganje tri testa: Opšte inteligencije, Mentalnih sposobnosti i Test znanja iz psihologije. Za polaganje prva dva testa nije potrebna priprema, a za treći je potrebno znanje iz psihologije na nivou gimnazijskog udžbenika", kazao je Šarović.

Filozofski fakultet predstavlja najstariju i jednu od najkvalitetnijih jedinica UCG, te u skladu s tim, Šarović očekuje da će najbolji kandidati ispuniti propisanu kvotu.

Budući brucoši se o svojim posebnim pitanjima mogu svakodnevno informisati u studentskoj službi Filozofskog fakulteta, koja će im dati prave informacije iz prve ruke.

Šarović je kazao da je Filozofski fakultet povezan sa desetinom fakulteta širom svijeta, što omogućuje studentima ostvarivanje njihove želje za putovanjem i usavršavanjem.

"Samo preko programa Erasmus +, desetina studenata iz Evrope je posjetilo naš fakultet, dok je broj naših studenata na razmjeni iz godine u godinu u porastu", navodi Šarović.

Kako je dodao većina kolega vrlo lako nalazi posao u struci, prije svega zbog širine spektra obuke koju studijski programi nude. Primjera radi, samo sa studijskog programa sociologija, budući kadnidat može obavljati pet različitih, vrlo traženih zanimanja.

Filozofski fakultetet je studentima, navodi Šarović, obezbijedio renomirane stručnjake iz naše države i regiona, što svakako podiže kvalitet nastavnog procesa na jedan značajno veći nivo. Takođe, većina slušaonica i učionica, ima savremena nastavna sredstva i pomagala, te se nastava izvodi prema najvećim evropskim standardima.

"Moram naglasiti značaj terenskog i praktičnog rada koji našim studentima obezbjeđuje, kvalitetan spoj teorijskih znanja koja stiču i praktičnih aktivnosti koje ih nakon studiranja očekuju. Veliki broj partnera sa kojima sarađujemo, govori u prilog kvalitetu našeg nastavnog procesa" kazao je prodekan.

Inače, zainteresovani svršeni srednjoškolci se mogu upisati na studijske programe sociologije, filozofije, istorije, geografije, pedagogije, predškolskog vaspitanja, psihologije, obrazovanje učitelja i obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније