Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

25. 06. 2019. 11:25 >> 11:25

POČEO UPIS

Na UCG mjesta za 3,5 hiljada brucoša

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija za 2019/2020. godinu, koji se finansiraju iz budžeta, a mjesta ima za 3,5 hiljada brucoša.

Prijave na konkurs podnose se u srijedu i četvrtak.

Najviše mjesta ima na Ekonomskom fakultetu, 390, Filološkom, 355, Elektrotehničkom 330, dok na Pravnom ima mjesta za 260, a na Filozofskom za 315 brucoša.

Na Pomorskom fakultetu može se upisati 260 studenta, a na studije Prirodno-matematičkog 230.

Na Medicinskom fakultetu ima mjesta za 185 svršenih visokoškolaca, na Mašinskom i Fakultetu za turizam i hotelijerstvo po 180.

Fakultet političkih nauka može upisati 140 brucoša, Biotehnički 155.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje ima mjesta za 120 visokoškolaca, a na Metalurško-tehnološkom 115, a Građevinski fakultet može upisati 100 brucoša.

Na Arhitektonskom fakultetu se može upisati 50, na Fakultetu likovnih umjetnosti 40 i na Fakultetu dramskih umjetnosti 35.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније