Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 06. 2019. 14:38 >> 14:38

BRAJOVIĆ-KURZON

Spremni za parlamentarnu saradnju sa UK

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i zamjenik predsjedavajućeg Doma lordova i državni sekretar za odbranu u Ujedinjenom Kraljevstvu Frederik Ričard Pen Kurzon, usaglasili su se da partnerstvo i saradnja u okviru NATO predstavlja važan pokazatelj snage bilateralnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako je naglašeno u saopštenju iz kabineta predsjenika Skupštine, formirane grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Donjeg doma Parlamenta UK svjedoče o obostranoj spremnosti za jačanje parlamentarne saradnje odnosa dvije države.

Sagovornici su se saglasili o značaju djelotvornog zakonodavstva za čije sprovođenje su važni napori svih aktera na političkoj sceni.

Brajović je, između ostalog, akcentovao kontinuirano dobru saradnju sa Vestminster fondacijom za demokratiju i dalju otvorenost Skupštine za zajedničke projekte. On je kazao da očekuje da će Crna Gora i u narednom periodu dobijati podršku evropskih partnera za svoje reformske napore i promociju vrijednosti zapadnih demokratija.

Tokom susreta je takođe bilo riječi o bezbjednosnim i političkim prilikama u državama regiona, a sastanku je prisustvovao predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, poslanik Obrad Mišo Stanišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније