Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 06. 2019. 11:23   >>  11:23

ZA TREĆI ROĐENDAN

CEDIS Kliničkom donirao 20 hiljada eura

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je povodom uspješno završene treće godine poslovanja, Kliničkom centru Crne Gore dodijelio donaciju vrijednu 20 hiljada eura.

"Od osnivanja, CEDIS u okviru društveno-odgovornih aktivnosti posebnu pažnu poklanja uspješnoj saradnji sa Kliničkim centrom. Ukupan iznos sredstava, uključujući i ovogodišnju, treću donaciju, usmjeren ka ovoj zdravstvenoj ustanovi dostigao je 79 hiljada eura", saopštili su iz te kompanije.

Iz CEDIS-a su više puta istakli da je njihov osnovni princip poslovanja posvećenost i briga za zajednicu.

"Način na koji mi u CEDIS–u to radimo, doista podrazumijeva međusobno razumijevanje i saradnju sa okruženjem u kojem poslujmo, otkrivanje i trajno rješavanje problema. Podrška crnogorskom zdravstvu, bila je i ostaće, naše posebno polje interesa. S obzirom na važnost ovog sistema za društvo, posebno mi je zadovoljstvo što smo u prilici da podstičemo pozitivne procese u zdravstvu i to tri godine zaredom. Nadam se i vjerujem da će ovaj vid naše saradnje prerasti u tradiciju", istakao je izvršni direktor CEDIS-a, Zoran Đukanović.

Novcem koji su donirali biće nabavljeo 15 špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola.

Direktor Kliničkog centra, Jevto Eraković istakao je da mu je zadovoljstvo što CEDIS, kao društveno odgovorna kompanija, treću godinu zaredom, povodom svog jubileja, vrijednim donacijama doprinosi razvoju, ne samo KCCG, već i crnogorskog zdravstva uopšte.

"Poseban značaj ove donacije je što su donirana sredstva namijenjena za nabavku medicinske opreme Odjeljenju centralne intenzivne terapije u kojem se zbrinjavaju najzahtjevniji i životno ugroženi pacijenti. Uvjeren da ćemo i ubuduće ostarivati dobru poslovnu saradnju na zadovoljstvo korisnika naših usluga, u ime KCCG i svoje lično ime još jednom vam se zahvaljujem i čestitam jubilej sa željom da i dalje ostvarujete poslovne rezultate na zavidnmom nivou", kazao je Eraković.

Donacije iz prethodnih godina namijenjene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore i nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece.

"Osim zdravstva, strategija društveno-odgovornog poslovanja CEDIS-a naročito podrazumijeva podršku sportu i obrazovno-vaspitnim institucijama. Nakon tri godine samostalnog poslovanja, CEDIS je u javnosti prepoznat kao društveno-odgovorna kompanija, što potvrđuju i nagrade Unije poslodavaca Crne Gore, uručene kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније