Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

27. 06. 2019. 11:03   >>  11:03

ZAVOD ZA HITNU POMOĆ

Više ljekara i medicinskog osoblja tokom ljeta

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) tokom ljetnje sezone biće mobilisan dodatni broj ljekara i medicinskog osoblja, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.


Iz ZHMP kazali su da će od ponedjeljka u Petrovcu biti otvorena podstanica Hitne medicinske pomoći, kao i da će biti pojačan broj ekipa u svim turističkim centrima.

Kako su naveli, u saradnji sa Opštinom Žabljak, tokom jula i avgusta, biće obezbijeđen još jedan ljekar u tom gradu, u najfrekventnijem dijelu dana.

“Povećanjem broja timova hitne medicinske pomoći iznad utvrđenog broja za vrijeme ljetnje turističke sezone biće obezbijeđena efikasnija i dostupnija primarna zdravstvena zaštita iz oblasti urgentnog medicinskog zbrinjavanja oboljelih i unesrećenih”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Opštinom Tivat, koja će finansirati jedan medicinski tim, od ponedeljka do 1. septembra, organizaciona jedinica u Tivtu funkcionisaće sa dva doktora u najfrekventnijem dijelu dana.

“Uvažavajući činjenicu da je zdravstvena zaštita važan element turistima pri izboru destinacije koju će posjetiti, Crna Gora nudi siguran ambijent u toj oblasti”, rekli su iz ZHMP.

Iz te zdravstvene ustanove su kazali da, u cilju obezbjeđivanja boljih uslova rada zaposlenih i komfora pacijenata, nabavljaju klima uređaje u prostorijama Zavoda, kao i da su zamijenjeni svi prozori i adaptirane sve prostorije.

Kako su naveli, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, nabavljena su tri najsavreenija defibrilatora i ostala medicinska oprema u vrijednosti 30 hiljada EUR.

“U toku je nabavka još četiri EKG aparata, čime je nastavljeno obezbjeđivanje najsavremenije opreme, koju posjeduju sve organizacione jedinice Zavoda”, kaže se u saopštenju.

Iz ZHMP su kazali da im je ustupljeno 30 Tetra ručnih stanica, kao podrška sistemu komunikacija.

Iz te zdravstvene ustanove su dodali da u kontinuitetu obučavaju zaposlene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније