Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 09. 2013. 12:32   >>  12:31 11

FEJZIĆ U ARABIJI

Podrška boljem položaju muslimana u CG

Poslije susreta u Džidi, Meki i Medini, delegacija Islamske zajednice Crne Gore juče je imala susrete sa visokim zvaničnicima u Rijadu, čime su i okončali svoju višednevnu posjetu Saudijskoj Arabiji.



Crnogorski reis Rifat Fejzić, koji je predvodio petočlanu delegaciju Islamske zajednice Crne Gore, susreo se sa ministrom vjerskih pitanja Salih Abdulazizom Alu Sejhom. 

Na sastanku, kako prenosi agencija Anadolija, bilo je riječi o pitanjima od zajedničkog interesa, a pored ministra, prisustvovao je i njegov zamjenik Abdulaziz bin Abdulah al-Amar.

Ministar vjerskih pitanja je izrazio spremnost za saradnju tog resora sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori rekavši da je počašćen posjetom reisa Fejzića i posjetom njegove delegacije, a da je pomaganje Islamskoj zajednici njihova i vjerska obaveza.

Tokom razgovora Fejzić je upoznao ministra o aktivnostima Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i o položaju muslimana, te rekao da je Islamska zajednica u Crnoj Gori potpisala Ugovor o uređenju odnosa sa Vladom Crne Gore u kojom se garantuju prava muslimana na praktikovanje svoje vjere.

Pored tog ministarstva, kao podrška muslimanima u Crnoj Gori, obećana je i od strane zamjenika ministra iz Ministarstva obrazovanja, Muhameda bin Abdulaziz al Ohalia. Posebnu pažnju zamjenika ministra al- Ohalija je privukla činjenica da Islamska zajednica u Crnoj Gori ima srednju vjersku školu (medresu) tako da se studenti mogu školovati na svim univerzitetima u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Delegaciju Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori je tokom boravka posebno obradovao susret sa generalnim sekretarom Svjetske organizacije Islamske omladine Salih bin Sulejman al-Vuhejbijem u sjedištu Organizacije u Rijadu.

"Za muslimane je najvažnije da svoju vjeru čuvaju kroz čuvanje jedinstva i poštovanja svojih relevantnih institucionalnih predstavnika, a glavni zadatak tih institucija je upravo rad sa omladinom", naglasio je Salih bin Sulejman al-Vuhejbi. 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније