Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 06. 2019. 12:30 >> 13:49
5

U VRBASU

MK Grupa ustupila svoj objekat Crnoj Gori

Kompanija MK Group, sa Miodragom Kostićem na čelu , ustupila je na trajno korišćenje objekat u centru Vrbasa Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore. Poslovni prostor površine 430 kvadrata nalazi se na 856 kvadrata zemljišta. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Srbiji.

Kako je saopšteno iz MK Grupe Mićunović je tom prilikom istakao zadovoljstvo da je jedna od najuspješnijih regionalnih kompanija, iskazala visok stepen društvene odgovornosti prema svakoj lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

"Danas izražavam duboku zahvalnost u ime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Miodragu Kostiću i kompaniji MK Group. Kostić je insistirao da podrži naš rad i inicirao zajednički sastanak na kome je izrazio spremnost da izađe u susret mom zahtjevu da kupi ovaj objekat i nakon toga ga ustupi na korišćenje Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore", kazao je Mićunović.

Taj gest Mićunović vidi kao posebnu pažnju prema prijateljstvu Crne Gore i Srbije.

"Uvjeren sam da će ovo biti mjesto okupljanja, kako za diplomatske poslove Crne Gore, kulturnu razmjenu, tako i za unapređivanje ekonomskih poslova. Danas smo ovdje kao gosti MK Group, a na jesen će Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore biti domaćin jednom novom trenutku svečanog otvaranja ovog objekta", kazao je ambasador Crne Gore u Srbiji.

Direktor MK Group Jovan Purar,  istakao je da ta kompanija, osim u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, aktivno posluje i u Crnoj Gori.

"U svakoj zemlji, pored naših ključnih oblasti poslovanja, realizujemo i niz aktivnosti kojima smo prepoznati kao pouzdan partner lokalnoj zajednici. Podsećanja radi samo u proteklih pet godina, MK Group je izdvojila 4 miliona eura za društveno odgovorne akcije sa posebnim osvrtom na one teritorije na kojima realizujemo naše poslovanje. S tim u vezi, odluka da ovaj objekat ustupimo Ministrastvu vanjskih poslova Crne Gore, potpuno je logičan potez naše grupacije", kazao je Purar.

On je kao cilj grupe naveo podršku unapređenju ekonomskih aktivnosti, ali i kulturnog života u Vrbasu, a kao prijateljski gest prema državi u kojoj i te kako uspješno posluju.

"MK Group, jedna je od vodećih regionalnih kompanija koja posluje u oblasti agrara, turizma i bankarstva, predstavlja važnog pokretača privrednog i ekonomskog rasta u Jugoistočnoj Evropi. Od svog osnivanja do danas, ova kompanija investirala je milijardu eura u poslovanje, a u narednih pet godina uložiće dodatnih pola milijarde eura za dalji razvoj", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da u Srbiji, ali i regionu organizuju brojne društveno odgovorne aktivnosti želeći na taj način da doprinesu rastu i razvoju zajednica u kojima posluju.

"Samo u proteklih 5 godina ova korporacija je organizovala više od 500 društveno odgovornih akcija među kojima su i izgradnja Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu, osnivanje Roditeljske kuće za boravak dece obolele od raka, fondacija “Magnet za ljubav”, kao i podrška mnogim kulturnim i obrazovnim programima", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније