Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 06. 2019. 14:11 >> 14:11

JANOVIĆ SAOPŠTIO

Pored brojnih obaveza studenti uspješni u sportu

Pored brojnih obaveza naši studenti uspješni su u sportu, kazao je ministar sporta i mladih Nikola Janović tokom razgovora sa predstavnicima Studentskog sportskog saveza i pobjednicima u košarci, futsalu i odbojci.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, u razgovoru sa pobjednicima Janović je rekao da se Studentska liga odvija na zadovoljavajućem nivou, naglašavajući važnost koju sport ima za studente.

"Sport za studente predstavlja rekreaciju, ali i način povezivanja i ostvarivanja komunikacije sa kolegama iz drugih zemalja. Potvrda za to je i održavanje međunarodnih sportskih takmičenja, poput Univerzijade. Takmičeći se razvijate sportski duh, što neminovno utiče i na vaše aktivnosti i uspješno izvršavanje fakultetskih obaveza", kazao je ministar.

Predstavnici studenata istakli su da su izuzetno zadovoljni podrškom koju dobijaju od Ministarstva sporta i mladih, te da afirmativan odnos tog vladinog resora prema studentskom sportu značajno doprinosi boljem funkcionisanju i omasovljavanju Studentske lige.

"Studenti-sportisti naglašavaju da je interesovanje njihovih kolega da se aktivnije uključe u sportska takmičenja, i pored brojnih fakultetsih obaveza, sve veće. Tome u prilog svjedoči više od 1700 studenata koji su se ove godine takmičili u 10-ak sportova, dok je odigrano preko 250 utakmica", navodi se u saopštenju.

anović i predstavnici Studentskog sportskog saveza usaglasili su se da prepoznajući značaj sporta za studente Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih konstantno pružaju značajnu finansijsku podršku.

Sastanku sa ministrom Janovićem prisustvovali su predsjednik Studentskog sportskog saveza Ivica Todorović, kao i pobjednici u: košarci - Luka Nikaljević i Filip Raičević (Elektrotehnički fakultet), fudbalu - Nebojša Šćekić i Miloš Vukčević (Ekonomski fakultet), odbojci - Stanko Bajović (ispred Studenstkog doma).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније