Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine; Objavila: M.M ]

01. 07. 2019. 08:19 >> 08:17

U 2018.

Sud u Strazburu donio 13 presuda protiv CG

U 2018. godini Evropski sud za ljudska prava donio je 13 presuda protiv Crne Gore, navodi se u Izvještaju Evropske komisije. Kako je precizirano, većina slučajeva odnosila se na član 6 Evropske konvencije o ljudskim pravima pravo na pravično suđenje, pišu Dnevne novine.

“Dva slučaja odnosila su se na član 8 Evropske konvencije o ljudskim pravima (pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života), dva na član 1 Protokola br. 1 (pravo na imovinu), dok se jedan odnosio na član 13 (efikasan pravni lijek). Kršenja su utvrđena u 11 od ovih slučajeva”, navodi se u Izvještaju.

Kako ocjenjuju, ukupna svijest o institucijama i pravima zaštićenim Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (EKLJP) se povećava, ali su još potrebna poboljšanja u pogledu primjene standarda Konvencije i kvaliteta obrazloženja odluka.

“Crna Gora je nastavila da osigurava dobar nivo saradnje sa Evropskim sudom za ljudska prava i nijedna presuda nije predmet pojačane nadzorne procedure. Vlada nastavlja sa sklapanjem prijateljskih poravnanja u predmetima uzimajući u obzir dužinu trajanja postupka i neizvršavanje domaćih odluka”, stoji u Izvještaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније