Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

01. 07. 2019. 13:35 >> 13:35
3

SA POŠTOVANJEM I TUGOM

SNP se oprostio od Bulatovića

Socijalistička narodna partija Crne Gore se sa posebnim pijetetom i tugom oprašta od svog osnivača, prvog predsjednika, dobrog čovjeka Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i predsjednika Vlade SR Jugoslavije, navodi se u saopštenju te partije.

"Opraštamo se od neumornog borca za istinu, pravdu i solidarnost. Upravo ta ideja pravde i solidarnosti okupila je desetine hiljada građana, koji su predvođeni Momirom, nastojali da Crna Gora bude zemlja u kojoj će se živjeti časno i dostojanstveno. Bila je čast biti na istom putu sa njim, na putu ka pravednijoj i boljoj Crnoj Gori" ističu u SNP-u.

Kako se ističe, Momir Bulatović je bio veliki patriota, koji je u najtežim trenucima za Crnu Goru i SR Jugoslaviju bio stamen i nepokolebljiv.
"Pamtićemo njegovu hrabrost i odlučnost u doba NATO agresije na našu domovinu. Vjerovao je da stabilnost u državi može donijeti samo bratsko pomirenje i povjerenje. Pamtićemo ga kao čovjeka koji se zalagao za dobrobit svih, za boljitak naših porodica. Poseban respekt je zavređivala njegova težnja da pravda nadvlada nepravdu i da se Crna Gora vrati idealima i principima koje su ustoličili naši preci" naglašavaju u toj partiji.

Njegovo ime ostaće, kako ističu, na najsvjetlijim stranicama istorije našeg naroda, a narod u Crnoj Gori i šire će ga upamtiti kao ljudsku veličinu.

"Ogromni pijetet za čovjeka iz naroda, Momira Bulatovića" zaključuje se u saopštenju SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније