Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 07. 2019. 10:12 >> 10:19
1

TOP GEAR

Jugo i Lamborgini odmjerili snage

Televizijska ekipa svjetski popularne emisije o automobilizmu Top Gear (BBC) je u maju, ove godine, nakon brdske auto trke na Podima u Herceg Novom, kontaktirala sa Auto moto sportskim klubom Podi - Herceg Novi u cilju zajedničke saradnje na snimanju prve emisije, šeste sezone Top Gear-a. Predsjednik kluba AMSK Podi, Boško Radović je kazao da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv za saradnju, te za potrebe snimanja emisije obezbijedili sportski automobil marke Yugo, koji je “odmjerio snagu” sa Lamborghinijem.

Snimanje prve epizode, šeste sezone Top Gear-a realizovano je na Cetinju. Tom prilikom Jack Thomas Richard, direktor produkcije BBC-a iz Francuske, je izjavio da je njima posebno interesantno to što je Yugo simbol automobilskih trka u Crnoj Gori.

"Crna Gora je prelijepa zemlja sa neobičnim pejzažima, a posebno Cetinje. Mi znamo da se automobilske trke organizuju na Cetinju i da je Yugo simobol ove, ali i svih trka u bivšoj Jugoslaviji. Zato smo kontaktirali AMSK Podi iz Herceg Novog, koji su pristali na sardanju kako bismo uporedili Yugo sa Lamobrghinijem", naglasio je Richard.

Voditelj emisije Top Gear, Le Tone je istakao da mu se veoma dopada naša zemlja, kao i da nije prvi put u Crnoj Gori. "Već sam boravio ovdje u Tivtu - Porto Montenegru i Kotoru. Ovo je divna zemlja sa ljubaznim ljudima", kazao je Tone.

Marko Vujanović iz Turističke organizacije Cetinje je istako da je čast za našu zemlju što je ugostila ekipu svjetski popularne emisije o automobilizmu.

"Drago nam je što je BBC iz Francuske za snimanje prestižne emisije Top Gear izabrala Cetinje i Kotor . U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i AMSK Podi iz Herceg Novog učinili smo da njihov boravak i snimanje budu što kvalitetniji i sigurniji, jer je ova vrsta promocije važna ne samo za Cetinje i Kotor već za cijelu Crnu Goru", naglasio je Vujović, dodajući da su članovi ekipe Top Gear, pored Nacionalnog parka Lovćen, snimali i ljepote Skadarskog jezera, Rijeke Crnojevića, Dodoša, Karuča, Pavlove strane i Žabljaka Crnojevića.

Emisijom iz Crne Gore, početkom 2020. godine na BBC-u , zvanično će krenuti šesta sezona Top Gear-a.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније