Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

03. 07. 2019. 12:37   >>  12:36

PRVA ČETIRI RAZREDA

HN: Od Opštine udžbenici za 1.412 osnovaca

Opštine Herceg Novi će ove godine obezbijediti komplete udžbenika za sve učenike prva četiri razreda u četiri hercegnovske osnovne škole, njih ukupno 1.412.

Tender za nabavku udžbenika raspisan je danas, a kompleti će, kao i proteklih godina biti dostavljeni školama i đacima uručeni u učionicama prvog dana nove školske godine, saopšteno je iz Opštine.

"Roditelji najmlađih osnovaca u Herceg Novom i ove godine će lakše opremiti mališane za polazak u školu, zahvaljujući podršci Opštine Herceg Novi. Broj kompleta udžbenika koje Opština obezbjeđuje iz godine u godinu je sve veći. Pretprošle godine knjige su dobili prvaci, lani đaci prva tri razreda, a za školsku 2019/20. godinu i učenici četvrtog razreda osnovnih škola. Ove godine komplete udžbenika dobija 358 đaka više nego prošle, što je pozitivan trend koji će biti nastavljen", navodi se u saopštenju.

Cilj lokalne uprave je, kako su kazali, da poboljša uslove za školovanje što većeg broja mladih sugrađana, a roditeljima pomogne da im obezbijede sve preduslove za buduće uspjehe.

"Nabavka udžbenika je jedna od brojnih aktivnosti koje Opština Herceg Novi sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju poboljšanja standarda u školama i podrške djeci i mladima. Lokalna uprava, preko Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, tokom cijele školske godine obezbjeđuje besplatan prevoz svim đacima iz sela i prigradskih naselja, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i štićenicima Dječijeg doma „Mladost“, dodjeljuje stipendije i nagrade za najuspješnije, pomaže odlazak na takmičenja i edukativne sadržaje, te učešćem u različitim projektima predstavlja stalnog partnera i podršku vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji grada", kazali su iz hercegnovske Opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније