Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 09. 2013. 09:08 >> 09:08
1

EPILOG

Izrečene kazne zbog protesta u Beranama

Osnovni sud u Beranama kaznio je dvojicu Beranaca zatvorskom kaznom od deset dana, a šestoricu novčanom kaznom od 100 i 200 eura, zbog protesta na deponiji Vasove vode.

 

Policija je u petak probila blokadu mještana Beransela i omogućila komunalnim službama da dopreme smeće na deponiju na Vasovim vodama, čemu se suprostavilo oko 150 Beranaca. Policija je privela desetak osoba.

Sudija Miladin Magdelinić na po deset dana zatvora kaznio je mještane Sveta Tomovića i Milana Bogavca.

Novčane kazne izrečene su Batu Đurišiću, Ivanu Bojoviću, Slobodanu Lončaru, Vladimiru Bojoviću, Zarminu Durakoviću i odborniku Nove srpske demokratije Mladenu Premoviću, prenosi "Dan".

Mještanin Beransela Vaso Popović je oslobođen krivice, a monah Anastasije iz manastira Đurđevi stupovi je opomenut. Kažnjeni Beranci kazali su da ih presude neće pokolebati i da će se opet sa sugrađanima boriti za čist vazduh.

Direktor beranskog komunalnog preduzeća Miljana Vučeljić saopštila je da je do subote sa ulica Berana uklonjeno više od 220 tona smeća. Prema njenim riječima, na mjestima gdje je otpad stajao mjesecima u subotu je obavljena dezinfekcija.

"Ukoliko se ne zatvori put prema Vasovim vodama, a mi budemo nastavili da radimo ovim intezitetom, mislim da će u ponedjeljak popodne kompletna teritorija sa koje je organizovano sakupljanje otpada biti očišćena", rekla je Vučeljić za "Pobjedu".

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније