Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

04. 07. 2019. 07:31   >>  07:32 1

PRIKUPLJEN NOVAC

Bogdan otputovao u Tursku na liječenje

Osamnaestomjesečni Bogdan Vukosavljević, kojem je dijagnostikovan apsces mozga, juče je u pratnji majke Marine Grba otputovao u Tursku na liječenje. Njegov otac Goran Vukosavljević nada se da će u specijalizovanoj klinici nakon opsežnih pretraga biti urađena komplikovana hirurška intervencija, piše Pobjeda.

 

Bogdanu je odmah nakon rođenja dijagnostifikovana opaka bolest i praktično se, otkako je ugledao svijet, nalazi na liječenju u raznim zdrastvenim ustanovama od Berana i Podgorice do Beograda.

Nedavno je Humanitarna organizacija "Rožaje" pokrenula akciju prikupljanja novca za liječenje mališana i tom prilikom je sakupljeno 12.000 eura.

Posebno saosjećanje je pokazao Bjelopoljac Hajriz Brčvak, koji je, nakon što je kontaktirao inicijatora te humanitarne akcije i dobio informaciju da je prvog dana prikupljeno 1.000 eura od potrebnih 12.000, donirao preostalih 11.000 eura.

Direktor Humanitarne organizacije "Rožaje" Jusuf Ćatović kaže da su sredili papirologiju za dječaka i njegovu majku, koji su juče otputovali sa podgoričkog aerodroma u Tursku.

“Obezbijedili smo pasoše, avionske karte i ostalu papirologiju, te uplatili sredstva neophodna za liječenje dječaka. Ostaje nam nada da će se mali Bogdan vratiti u svoj grad potpuno oporavljen, zdrav i srećan na radost njegovih roditelja, sestara i svih naših sugrađana”, kazao je Ćatović.

On je zahvalio dobrotvoru Brčvaku na doniranim sredstvima, kao i svima koji su dali doprinos kako bi Bogdan dobio novu šansu za život.

Zahvalnost Brčvaku i svim donatorima uputila je i porodica Vukosavljević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније