Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

04. 07. 2019. 07:44 >> 07:43
1

OD SEPTEMBRA

Ljekari će osnovcima držati časove o HIV-u

Ljekari će od školske 2019-2020. godine, u sklopu pilot projekta, osnovcima predavati dio časova iz predmeta Zdravi stilovi života koji se odnose na polno prenosive bolesti, HIV, ishranu i mentalno zdravlje.


Iz resora Kenana Hrapovića kazali su Pobjedi da je to dogovoreno sa Ministarstvom prosvjete i da će ljekari predavati učenicima osmog i devetog razreda.

Rezultati Miks istraživanja, koji su objelodanjeni nedavno, pokazali su da je prije pet godina 48 odsto djevojaka od ukupno anketiranih znalo kako se sprječava prenošenje HIV-a, dok je u prošlogodišnjem istraživanju tačan odgovor na to pitanje dalo čak 29 odsto manje. 

Smanjio se, kako se navodi, i procenat mladića koji znaju o toj temi sa 37 na 23 odsto.

Iz Ministarstva zdravlja najavili su da pripremaju novi akcioni plan za 2019-2020. iz Strategije za HIV 2015-2020. kojim su predviđene i edukacije.

“Vlada i Ministarstvo su obezbijedili 125 hiljada eura, a novac je već raspodijeljen u skladu sa pravilima i kriterijumima, kao i dodatnih oko 93 hiljade eura za čiju raspodjelu je raspisan javni konkurs”, rekli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније