Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

04. 07. 2019. 22:50   >>  22:56

JEDINI U CG

Hercegnovskoj "Čistoći" doniran jedinstveni kamion

Hercegnovska "Čistoća" od ove sezone u svom voznom parku ima kamion sa abroll kontejnerima, što je jedino vozilo ovog tipa u Crnoj Gori, a donirala ga je firma "No-Mi". Kamion, uz koji je stiglo pet kontejnera kapaciteta po 15 tona, značajno olakšava odvoženje velikih količina otpada na deponiju i smanjuje troškove transporta, navodi se u saopštenju.

Abroll kontejneri su kontejneri sa rolerima i posebnom kukom za prihvat i navlačenje na specijalni kamion. Ovakvim sistemom jedan abroll kamion može da opslužuje više abroll kontejnera što je praktično i ekonomično rješenje za odvoženje velikih količina otpada pojasnio je direktor "Čistoće" Vladimir Arsić.

"Izražavam zadovoljstvo što smo mi, kao firma koja je osnovana u Herceg Novom, u prilici da pomognemo našem gradu donacijom koja će olakšati život našim sugrađanima i turistima, a ovom preduzeću omogućiti da uspješnije posluje", kazao je predstavnik firme "No-Mi" Bojan Gušić.

Kako dodaje, ovo je druga godina zaredom da nastoje donacijama da pomognu funkcionisanje gradskih službi, nakon što su prošle godine donirali terensko vozilo Službi zaštite i spasavanja.

Na donaciji se u ime Opštine zahvalio potpredsjednik Miloš Konjević, naglašavajući da je ona stigla u pravo vrijeme jer je, kako je rekao, količina otpada koji se dnevno prikupi već juče bio na nivou kao lani u špicu sezone – 90 tona dnevno.

Priliv sredstava znatno veći nego lani

"Priliv sredstava iz sopstvenih prihoda, ne računajući kreditne obaveze, transfere Opštine Herceg Novi i donacije, iznosi nešto više od 100 hiljada eura, što je dobar reper u poslovanju", istakao je direktor Vladimir Arsić.

Tokom protekle godine nabavljeno je devet novih vozila ukupne vrijednosti oko 300 hiljada eura, prosječna starost vozila smanjena je sa 20 na 16 godina, isplaćene su velike kreditne obaveze iz prethodnog perioda, i napravljena određenja zaduženja po pitanju uplate doprinosa i povezivanja radnog staža zaključno sa martom ove godine, ističe Arsić.

On dodaje da je jedna od najvažnijih tema koju sada treba riješiti pitanje deponije, jer bi "ukoliko ne stigne produženje za korišćenje postojeće ili dozvola za izgradnju nove deponije, grad mogao da dođe u situaciju da otpad mora da odvozi u Bar".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније