Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 09. 2013. 14:31 >> 14:32

POTVRĐENO

Prekoračena buka u Brodogradilištu

U Brodogradilištu Bijela prekoračuju se granične vrijednosti buke koje su određene Rješenjem o utvrđivanju askustičnih zona u opštini Herceg Novi, zbog čega je kompaniji nalaženo da prekine sa prekoračenjima pod prijetnjom izricanja prekršajnog naloga, saopšteno je iz ekološkog pokreta Ozon.

“Komunalna policija opštine Herceg Novi obavijestila nas je da je naša inicijativa za inspekcijski nadzor, koju smo podnijeli na osnovu prijave građana, a vezana za buku tokom pjeskarenja brodova u Brodogradilištu Bijela, bila opravdana, što je potvrdilo mjerenje Centra za ekotoksikološka ispitivanja”,kaže se u saopštenju NVO Ozon.

Prema njihovim riječima, time se potvrdilo da su građani bili u pravu i da taj privredni subjekt pravi višestruke štete, koje se mjere i ekološkim ali i ekonomskim parametrima, “što nas navodi na zaključak da je potrebno sprovesti mnogo intezivniji monitoring kvaliteta životne sredine u ovom području, naročito tokom turističke sezone”.

“OZON je podnio i Inicijativu za pokretanje inspekcijskog nalaza Upravi za inspekcijske poslove, Ekološkoj inspekciji, zbog načina upravljanja, odnosno skladištenja grita u krugu Jadranskog brodogradilišta, o čemu ćemo takođe obavijestiti javnost kada budemo obaviješteni o tome šta je konstatovano”, kaže se u saopštenju.

Iz Ozona su apelovali na građane da i dalje budu odgovorni i uočene nepravilnosti prijave nadležnim institucijama, ili koriste kapacitet Arhus centra Nikšić, putem kojega ta NVO pruža podršku građanskim inicijativiama.

“Smatramo da se jedino efikasnom i neselektivnom primjenom zakona može uticati na unapređenje kvaliteta životne sredine u ekološkoj državi, jer svako dalje tolerisanje prekršaja svakako će uzrokovati i nova pogoršanja i posledice, što će mjereno ekonomskim parametrima biti zaista veliki gubitak”, poručili su iz Ozona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније