Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

05. 07. 2019. 21:20 >> 21:19

PRVI UPISNI ROK

Popunjena mjesta na Arhitektonskom fakultetu

U prvom upisnom roku popunjen je broj mjesta za upis na Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore, kazala je prodekanica za nastavu tog fakulteta, Svetlana K. Perović.

Ona je navela da očekuju pozitivnu odluku Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i Vlade za proširenje liste.

Prema njenim riječima kontinuirano je izraženo veliko interesovanje za upis na Arhitektonski fakultet.

"Efikasna realizacija prijemnog ispita i kvalitet prijavljenih kandidata rezultirali su popunjavanjem raspoloživog broja mjesta za upis na ovaj studijski program, već u prvom upisnom roku", kazala je Perović.

U skladu sa čl 17. Pravilnika o bližim uslovima kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu studija, Arhitektonski fakultet je inicirao zahtjev Senatu Univerziteta Crne Gore za odobravanje dodatnog broja kandidata za upis u prvu godinu studija. Zahtjev se odnosi na kandidate koji su položili prijemni ispit, a nijesu se našli među prvih 50 na rang listi, kako je prvobitno Konkursom ograničeno.

"Očekujemo pozitivan odgovor Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i Vlade Crne Gore o upisu dodatnih 13 kandidata, što će biti ukupno 63 (a što je, u okvirima licencom propisanog broja, 80) i sa tim bismo zaključili upis za studijsku 2019/20. godinu", rekla je Perović.

Ona je konstatovala da je najteže kada kandidat koji nije položio prijemni ispit, uvidi da nema alternativu i da treba da planira i sljedeće studijske godine da aplicira, pogotovo odlični kandidati, nerijetko nosioci diplome Luča i kandidati koji su izdvajali vrijeme za višegodišnje pripreme.

Ona je rekla da su ponosni na činjenicu da kandidati koji konkurišu za upis na Arhitektonski fakultet, bez obzira što je položen prijemni ispit obavezujući uslov, uglavnom nemaju pretenziju za neki od ostalih studijskih programa koji su u ponudi.

Ona je čestitala svim kandidatima koji su ispunili uslov za upis, uz toplu dobrodošlicu na Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore.

"Budućim studentima obećavamo dinamičnu i uzbudljivu avanturu sa dosta budnih noći u procesu sticanja nove društvene uloge bez alternative", poručila je Perović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније