Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

06. 07. 2019. 18:50 >> 18:49
2

SAOPŠTENO IZ UCG

Upisano 2.666 studenata, preostalo 821 mjesto

Na 19 fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) u prvom roku upisalo se 2.666 studenata, saopštili su iz UCG i dodali da je za drugi preostalo 821 na 16 univerzitetskih jedinica.

Kako su naveli, u danas završenom prvom upisnom roku Univerziteta Crne Gore, u kojem se prijavilo 3.459 studenata, na 19 fakulteta UCG upisalo se 2.666 studenata, na predviđenih 3.486 mjesta.

Precizirali su da su popunjena sva mjesta na Medicinskom fakultetu, na studijskim programima Medicina, Stomatologija, Primijenjena fizioterapija u Igalu, Visoka škola za medicinske sestre u Beranama.

Popunjena su mjesta i na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Crne Gore ali se očekuje odluka Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i Vlade Crne Gore o proširenju liste i odobravanje dodatnog broja kandidata koji su položili prijemni ispit, a nijesu se našli među prvih 50 na rang listi, kako je prvobitno Konkursom ograničeno.

Takođe, popunjena su sva mjesta na Fakultetu političkih nauka, na koji se prijavilo dvostruko više kandidata od predviđenog broja mjesta ograničenih Konkursom. Popunjena su mjesta na studijskim programima ovog fakulteta: Socijalna politika i socijalni rad, Medijske studije i novinarstvo, Politikologija i međunrodni.

Na svim ostalim fakultetima ima slobodnih mjesta ali su popunjena mjesta na pojedinim studijskim programima.

"To su primijenjeno računarstvo ETF-a, Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a, na Menadžment Ekonomskog fakulteta (u Podgorici i Bijelom Polju), Predškolsko vaspitanje, Pedagogija i Obrazovanje učitelja na Filozofskom fakultetu, Zaštita životne sredine na Metalurško-tehnološkom fakultetu, Pravne nauke u Podgorici, Računarske nauke I Računarstvo i informacione tehnologije”, kaže se u saopštenju.

Najavljeno je da će potpuna i detaljnija informacija o broju slobodnih mjesta na studijskim programima 16 fakulteta UCG biće istaknuta sjutra, na sajtu Univerziteta www.ucg.ac.me, a u ponedjeljak, u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније