Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

08. 07. 2019. 13:43 >> 13:43
1

UZ POMOĆ DONATORA

Obnova Ginekološkog odjeljenja koštala 188.000 eura

U potpunu rekonstrukciju i adaptaciju Odjeljenja za ginekologiju Opšte bolnice u Nikšiću, površine oko 680 kvadrata, uloženo je 188.000 eura, a novac je obezbijeđen iz zaostavštine humaniste Milorada Perovića i donacija privatnih preduzetnika.

Završetak rekonstrukcije po najsavremenijim standardima na svečanosti su simbolično ozvaničili potpredsjednik Vlade, Milutin Simović i predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.

Direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin, rekao je da je taj projekat još jedan ostvareni cilj u kontinuiranom procesu promjena u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Završetkom rekonstrukcije Odjeljenja ginekologije 90 odsto smještajnih kapaciteta Opšte bolnice u Nikšiću dovedeno je do apartmanskog nivoa. U minulih nekoliko godina nabavili smo i opremu vrijednu oko 1,62 miliona eura", kazao je Ašanin.

Prema njegovim riječima, time je omogućeno da se u Opštoj bolnici uvede značajan broj procedura kojima je podignut kvalitet zdravstvenih usluga.

Ašanin je naveo da nijesu zapostavili ni stručno usavršavanje kadra i saopštio da ta ustanova ima 79 ljekara, od kojih na Odjeljenju ginekologije radi šest specijalista, dva ljekara su na specijalizaciji, a zaposleno je i deset medicinskih sestara.

Rekonstruisano Odjeljenje ginekologije raspolaže sa 21 bolesničkom posteljom, a godišnje se, kako je saopštio Ašanin, liječi do hiljadu pacijenata i obavi oko deset hiljada ambulantnih pregleda.

Ašanin je predočio da će posebnost tog odjeljenja biti odvojenost pacijenata na konzervativnom tretmanu od operanisanih, kao i što su odvojena i previjališta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније