Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar, Objavila: J.B.Č. ]

08. 07. 2019. 14:16 >> 14:15

BEZ PUTOVANJA U BERANE

Fizikalna terapija i u Domu zdravlja Andrijevica

Otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Andrijevica poboljšaće se kvalitet usluga u toj zdravstvenoj ustanovi, a građani tog grada, zbog fizikalne terapije, više neće morati da putuju u Berane kazao je prilikom svečanog otvaranja ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Hrapović je naveo da Vlada ispunjava strateški postavljene ciljeve i da je imperativ jednaka, kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za građane u mjestu boravka.

"I zato smo danas ovdje, da nakon što smo to učinili u drugim gradovima Crne Gore , i u Andrijevici na svečan način, obilježimo početak rada jedinice za fizikalnu terapiju", rekao je Hrapović.

On je naveo da su nabavljena tri aparata i prateća oprema za fizikalnu terapiju iz sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje i iz sopstvenih sredstava Doma zdravlja, a da će ordinirati fizijatar i beranske bolnice i fizioterapeut iz Doma zdravlja Andrijevica.

"Oko četiri i po hiljade građana, koji su osiguranici ovog doma zdravlja, i to mahom van užeg gradskog jezgra, za ovu vrstu usluge više neće morati da putuju do beranske bolnice, što nam je bio cilj", poručio je Hrapović.

On je podsjetio da je u okviru projekta Energetske efikasnosti u Dom zdravlja Andrijevica uloženo 130 hiljada eura i da su značajno poboljšani uslovi rada i boravka u objektu.

"Sve naše aktivnosti će i u narednom periodu biti usmjerene ka cilju zadovoljnog pacijenta i ja sam uvjerene da naši građani to prepoznaju. Naši partneri u tom procesu su svi zaposleni u zdravstvenm sistemu. Promjene u zdravstvu su teške i pune prepreka, ali vas uvjeravam da nećemo odustati", istakao je Hrapović.

Direktor Doma zdravlja Andrijevica, Dragan Vučeljić, kazao je da se otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju stvaraju uslovi da građani uslugu dobiju u svom gradu, a ne da putuju.

"Otvaranjem ove jedinice se povećava kvalitet usluga u našoj ustanovi i kvalitet cjelokupnog zdravstvenog sistema Crne Gore. Andrijevica jeste mala, ali ovo za naš grad puno znači. Jer građani, često znaju da odustaju od terapije, zbog velike gužve u Beranama. Sada toga neće biti. Obezbijedili smo fizijatra, koji dva puta mjesečno dolazi u našu ustanovu i imamo višu medicinsku sestru. Imamo uslove da sve funkcioniše kako treba", naveo je Vučeljić.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, rekao je da je Fond nastavio da slijedi politiku Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u obezbjeđivanju dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite za stanovnike sjevera Crne Gore i da je za otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju obezbijedio deset hiljada eura.

"Za ovaj Dom zdravlja smo u protekle dvije godine obezbijedili 60 hiljada eura za nabavku druge opreme i patronažnih kola, a takođe u planu je, u toku ove godine, nabavka oftalmološke opreme i ultrazvučnog aparata u iznosu od 29 hiljada eura. Sve ovo govori o tome da se izuzetno vodi briga o stanovnicima Andrijevice i poručujem da ćemo sa tim aktivnostima nastaviti", rekao je Čirgić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније