Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 07. 2019. 17:47 >> 17:46
1

SNP TRAŽI ODGOVORNOST

"BD bez Službe medicine rada, Ministarstvo ćuti"

Opštinski odbor SNP Budva dobio je informaciju od JZU Dom zdravlja Budva da u njihovoj Službi medicine rada nema zaposlenog specijalistu medicine rada. Iz tog razloga, kako navode, na snazi je zabrana rada ove Službe od 31. maja ove godine. Iz SNP-a kažu da još nijesu dobili odgovor Ministarstva zdravlja tim povodom.

 

Kako kažu iz budvanskog SNP-a, doktor medicine rada koji je pokrivao tu poziciju nalazi se na specijalizaciji i njegov se povratak planira za januar 2021. godine.

“Kako bi se prevazišao ovaj problem, JZU DZ Budva obratio se Ministarstvu zdravlja Crne Gore tražeći da se raspiše konkurs u cilju zapošljavanja  specijalista medicine rada i na taj način omogućio nastavak rada Službe. Odgovor  Ministarstva  zdravlja se još čeka”, navodi se u saopštenju.  

Iz tog OO navode da je nevjerovatno da u jeku turističke sezone metropola turizma nema zaposlenog specijalistu i da zbog toga Služba medicine rada ne funkcionše već više od mjesec

“Neprihvatljivo je i objašnjenje direktorice budvanskog Doma zdravlja da je na tržištu rada deficit ovog kadra.  Zbog neodgovornog odnosa Ministarstva zdravlja koje još uvijek nije našlo za shodno ni da odgovori na zahtjev Doma zdravlja Budva, Budvani su prinuđeni da za ljekarska uvjerenja idu u Bar i Kotor”, kažu iz SNP-a.

Ističu da je ovo još jedan primjer “maćehinskog odnosa državnih institucija prema jednoj od najperspektivnijih opština u Crnoj Gori”.

“Nadamo se da ovakav odnos Ministarstva zdravlja Crne Gore nema veze sa činjenicom da su na vlasti u Budvi partije koje su opozicija na državnom nivou i da će se na zadovoljstvo svih građana ovo pitanje što prije riješiti. SNP Budva traži odgovornost i ministra i nadležnih u Ministarstvu zbog nepreduzimanja bilo kakvih mjera da se ovaj problem prevaziđe”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније