Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 07. 2019. 17:00 >> 17:01

OPŠTINA HN

Traže lokaciju za penzionersku zgradu

Oko 87 penzionera iz Herceg Novog nema sopstveni krov nad glavom, zato njihova Opština, kako su naveli, predano radi na definisanju lokacije za izgradnju zgrada za rješavanje stambenih pitanja najstarijih sugrađana. U tom projektu će imati podršku Fonda PIO Crne Gore i saradnju Saveza udruženja penzionera Crne Gore, zaključeno je na današnjem sastanku u Kabinetu predsjednika Opštine.

 

“Poboljšanje statusa i uslova za život penzionera u Herceg Novom je zajednički interes lokalne uprave, Fonda i Saveza”, poručeno je tokom razgovora predsjednika Opštine Stevana Katića sa direktorom Fonda PIO Dušanom Perovićem i predsjednikom nacionalnog Saveza udruženja penzionera Brankom Vešovićem.

Rješavanje stambenog pitanja prepoznato je kao ključni problem novskih penzionera.

“Predstavnici lokalne uprave informisali su da postoje tri predloga lokacije, za koje su traženi urbanističko-tehnički uslovi, kako bi se vidjelo da li je moguća izgradnja objekata za kolektivno stanovanje koji će zadovoljiti aktuelne potrebe. Nakon toga, biće moguće odrediti lokaciju, te krenuti u dalju proceduru i odrediti model po kojem bi projekat bio realizovan”, naveli su iz Opštine.

Fond PIO će podržati ovu inicijativu hercegnovske lokalne uprave, po modelu koji je ranije primijenjen u drugim crnogorskim gradovima, kazao je direktor Perović i poručio da su na raspolaganju za saradnju u cilju poboljšanja uslova za stanovanje i život najstarijih sugrađana.

Predstavnici Udruženja penzionera Herceg Novi istakli su da imaju veoma dobar odnos sa lokalnom upravom, koja na različite načine pomaže ovu kategoriju stanovništva – obezbjeđivanjem usluga gerontodomaćica kroz projekat „Njega starih lica“, besplatnim kartama za javni prevoz za najugroženije penzionere, plaćanjem zakupa prostorija za rad udruženja.

“ Posebno je važna činjenica da je Udruženje penzionera po prvi put prepoznato kao posebna stavka u Budžetu Opštine, što pokazuje ozbiljan i odgovoran pristup. Poručili su da je stambeno jedno od najvažnijih pitanja, jer, prema poslednjoj anketi,  87 penzionera nema sopstveni krov nad glavom, te izrazili nadu da će lokacija za izgradnju stanova uskoro biti definisana”, navodi se u saopštenju.

Novski penzioneri su kao posebno važno istakli pitanje opstanka i stabilnog funkcionisanja Bolnice Meljine, ističući zabrinutost u vezi sa rješavanjem statusa ove ustanove koja je neophodna za adekvatnu zdravstvenu zaštitu svih građana Herceg Novog.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније