Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

11. 07. 2019. 14:49 >> 14:49

RADNI DORUČAK KOD VELJOVIĆA

Kvalitetna saradnja policije i međunarodnih organizacija

Saradnja crnogorske policije i diplomatskih i predstavnika međunarodnih organizacija je sadržajna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u projektnim aktivnostima i međunarodnim operacijama, ocijenjeno je na današnjem sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića i ambasadora država Evropske unije i SAD sa sjedištem u Podgorici.

Veljović je predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija predstavio novu organizacionu strukturu Uprave policije i izrazio zadovoljstvo rezultatima koji su postignuti u proteklih godinu dana, naglašavajući da očekuje da oni u narednom periodu budu još bolji.

Direktor Uprave policije je kazao da je današnji susret prilika za otvoreni razgovor o dosadašnjim zajedničkim rezultatima saradnje, kao i modalitetima za njeno dalje jačanje na stateškom i na operativnom nivou.

On se zahvalio predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija na kontinuiranoj podršci u jačanju kapaciteta crnogorske policije, u skladu sa standardima savremenih evropskih policija, a radi još efikasnije borbe protiv najtežnih oblika kriminala sa akcentom na međunarodni organizovani kriminal.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, je kazao da Delegacija EU ima kvalitetnu saradnju sa crnogorskom policijom i ocijenio da je u narednom periodu potrebno imati proaktivniji pristup u borbi protiv pranja novca i krijumčarenja ljudi, te da je ocijenjeno da treba posvetiti i dužnu pažnju prevenciji sajber kriminala i jačanju resursa policije u ovoj oblasti.

Misija OEBS-a će, kako je istakla šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije, nastaviti da pruža podršku crnogorskoj policiji na jačanju kapaciteta u borbi protiv svih oblika kriminala.

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp, pokazala je interesovanje za kadrovsku strukturu policijske organizacije u reformskom procesu, dok je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke istakla važnost praćenja pitanja integriteta policijskih službenika u smislu profesionalnog i zakonitog postupanja.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija u Crnoj Gori zahvalili su Veljoviću na organizaciji današnjeg susreta koji su ocijenili jako korisnim i iskazali spremnost da i u narednom periodu pružaju podršku našoj policiji u aktivnostima koje se preduzimaju u pravcu jačanja materijalno – tehničkih i kadrovskih resursa, a sve u cilju još efikasnije uloge policije u postizanju mjerljivih rezultata na putu naše države ka Evropskoj uniji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније