Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 07. 2019. 16:03 >> 16:02
15

POSJETA HRVATSKIM KOLEGAMA

HRT-u čast da pomogne RTCG u digitalizaciji

Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) velika je čast da prenese kolegama s Radio Televizije Crne Gore iskustva u području digitalizacije i modernizacije medijskog sistema, s obzirom na to da je HRT prešao potpuno u digitalno emitovanje 2010, kazao je direktor PJ Tehnologije u tom javnom servisu Zdenko Luburić tokom posjete predstavnika naše medijske kuće.

On je naglasio da je u toku potpuni prelazak HRT-a na digitalno emitovanje, te da su po pitanju tehnologije u korak s najvećim najvećim evropskim medijskim servisima.

"To dokazujemo time što smo u top 15 najgledanijih evropskih javnih televizija EBU-a te nam je veliko zadovoljstvo da s kolegama iz Crne Gore analiziramo, ne samo tehnološke aspekte, već i programske cjeline od televizije, radija do OTT platforme HRTi", objasnio je Luburić.

Predstavnica misije OSCE-a  Biljana Jovanović Albijanić je za HRT istakla da ta organizacija sa zadovoljstvom podržava napore RTCG usmjerene ka konstantnom unapređenju.

Na sastancima su Javni servis Crne Gore predstavljali novinar u multimedijalnom desku RTCG Igor Pejović, urednica Prvog programa TVCG Aleksandra Pavićević, direktor RCG Budimir Raičević i rukovodilac produkcije RTCG Dragan Tomašević.

RTCG u posljednjoj fazi digitalizacije, čiji se završetak očekuje u novembru.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније