Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

13. 07. 2019. 13:08   >>  13:08

DNP

Nezaposlenost mladih u Pljevljima najveći problem

Nezaposlenost mladih u Pljevljima najveći je problem, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Odbornica te stranke u pljevaljskoj Skupštini Anđela Đuković, rekla je da je evidentno da državna, a onda i lokalna vlast u Pljevljima ništa ne preduzima na pronalaženju i privlačenju investitora koji bi koristeći resurse te opštine pokrenuli proizvodnju i otvorili nova radna mjesta.

Tako bi se, kazala je ona, bar donekle zaustavio masovan odlazak naših sugrađana, posebno mladih ljudi.

“Svjedoci smo da vladajuća garnitura već decenijama brutalno obmanjuje Pljevljake obećavajući projekte drugog bloka Termoelektrane, cementare, pokretanja drvoprerade, kao i projekte koji se tiču razvoja poljoprivrede, razvoja malih i srednjih preduzeća, bolje saobraćajne povezanosti grada, od kojih nije bilo ništa”, ocijenila je Đuković.

Kako je rekla, od drugog bloka termoelektrane se odustalo, iako je to bila glavna priča vlasti u susret poslednjim parlamentarnim izborima i to ne samo u Pljevljima, već i na državnom nivou.

“Vidimo da cementaru više niko i ne pominje iz redova vlasti i pored činjenice da je postojeći cementni laporac u Pljevljima dragocjen resurs koji bi u svakoj uređenoj državi morao biti iskorišćen za privredno oživljavanje ovog grada i otvaranje na stotine radnih mjesta, ali ne i u ovoj i ovakvoj privatnoj državi kakva je danas nažalost Crna Gora”, poručila je Đuković.

Prema njenim riječima, o stanju u sektoru drvoprerade dovoljno je rečeno.

“Vektra Jakić je najslikovitiji primjer štetočinskog i nakaradnog upravljanja resursima od strane ove vlasti. Riječ je o takozvanoj investiciji od koje su Pljevlja imala samo štetu, a praktično nikakvu korist dok šume propadaju i bivaju zarobljen resurs, umjesto da budu iskorišćene za otvaranje na stotine novih radnih mjesta”, kazala je Đuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније