Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

14. 07. 2019. 12:12 >> 21:04
5

KAMPANJA CG U NATO-u

Članstvo u Alijansi donijelo bezbjednost

Komunikacioni tim Interresorne komisije Savjeta za NATO pokrenuo je medijsku kampanju, čiji je cilj unapređenje informisanja javnosti o svim aspektima članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskoj alijansi.

"Višemjesečna kampanja koncipirana je u skladu sa Komunikacionon strategijom – Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine, koju je Vlada Crne Gore usvojila 28. juna prošle godine i u partnerstvu sa NATO-m i sa stručnjacima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva sa kojom je Vlada Crne Gore partnerski izradila prvu Komunikacionu strategiju", navodi se u saopštenju.

Komunikacioni tim će, kako je rečeno, u partnerstvu sa zainteresovanim medijima i nevladinim organizacijama, tokom trajanja kampanje otvarati teme u vezi sa članstvom Crne Gore u NATO-u, koje su od interesa za javnost.

"Istraživanje javnog mnijenja koje je sprovedeno uoči izrade Komunikacione strategije Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine kao i istraživanja sprovedena u okviru pripreme kampanje u istom terminu sprovele dvije specijalizovane agencije, pokazala su da se većina građana Crne Gore osjeća bezbjedno kako u svom okruženju, tako i generalno u Crnoj Gori", poručeno je iz Vlade.

Naglašeno je i da više građana Crne Gore danas se osjeća bezbjednije nego što se osjećalo prije nego što je ona postala članica NATO-a.

"Iako su građani podijeljeni u pitanju osjećaja bezbjednosti nešto veći udio građana Crne Gore vjeruje da je Crna Gora danas bezbjednija nego što je to bila prije 10 godina."

Istraživanje je pokazalo i da građani Crne Gore koji su protiv NATO-a, kažu da je naša zemlja 'trebalo da bude neutralna'. Međutim, kako je saopšteno, gotovo polovina onih koji to smatraju (45%), ne zna da navede ni jednu neutralnu državu u Evropi.

"Navode kao neutralne neke zemlje koje su osnivači NATO-a (Norveška) ili koje su članice (Slovenija)."

I zagovornici i protivnici članstva Crne Gore u NATO-u dijele stav da je ključni aspekat članstva bezbjednost naše zemlje.

"Više građana smatra da je članstvo naše zemlje u NATO-u doprinijelo regionalnoj bezbjednosti nego da nije."

Prema rezultatima istraživanja, opao je broj građana Crne Gore koji smatraju da članstvo Crne Gore u NATO-u ne doprinosi regionalnoj bezbjednosti, zaključuje se u saopštenju.

 Građani se o kampanji mogu informisati na sajtu Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније