Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 07. 2019. 09:52 >> 09:52
1

"OZON" POZIVA

Da porijeklo imovine investitora malih HE bude javno

Ekološki pokret ,,Ozon“ poziva Vladu Crne Gore da upozna javnost sa porijeklom imovine investitora koji su sagradili ili grade malehidroelektrane, kako bi se znalo kako su došli do sredstava za ulaganje, koji se, kako kažu iz Ozona, mjere milionima eura.

“Imajući u vidu da je u toku preispitivanje dokumentacije od strane Ministarsta ekonomije, smatramo da je od suštinske važnosti baviti se i porijeklom imovine onih koji se u javnosti pokušavaju predstaviti kao dobrotvori naroda i koji ,,mašu parama“ na sve strane i obećavaju ono što nije u njihovoj nadležnosti,  od izgradnje lokalne infrastrukture, do ulaganja u školstvo i zdravstvo, što je u namjanju ruku degutantno”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da je potpuno jasno da je u javnom interesu informisati javnost o porijeklu njihove imovine i od Vlade očekujeju da postupi po njihovom javnom zahtjevu, jer bi sve drugo, po njihovim riječima, bilo neprihvatljivo.

“Takođe, ponovo pozivamo Vrhovno državno tužilaštvo da formira predmet koji će ispitati eventuallno koruptivno-kriminalne aktivnosti investitora malih hidroelektrana, jer do nas stižu razne informacije o pokušajima pranja novca, potkupljivanja, ucjenjivanja, zastrašivanja onih  koji se protive izgradnji ovih po prirodu i građane nesporno štetnih projekata”, navodi se u saopštenju.

Pozvali su I poslanike, da stanu uz narod.

“Vrijeme je da svi pokažemo koliko volimo našu Crnu Goru, u kojoj čista voda u rijekama i čist obraz nijesu na prodaju”, zaključili su iz Ozona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније