Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 07. 2019. 13:21 >> 13:28
1

FORMIRANA KOMISIJA

Za 30 dana odluka o Lakićević Đuranović

Senat Univerziteta Crne Gore imenovao je Komisiju za sprovođenje postupka utvrđivanja plagijata za naučni članak vanredne profesorice Pravnog fakulteta Bojane Lakićević Đuranović objavljen u časopisu 'Pravni život' Udruženja pravnika Srbije, koja je dužna da postupak sprovede u roku od 30 dana. Do okončanja postupka, kada će Senat donijeti odluku, sve informacije će biti povjerljive.

 

Kako je saopšteno iz UCG, Komisiju čine profesori Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić, metodolog i prodekan na Pravnom fakultetu Marko Dokić i prethodni predsjednik Suda časti UCG Dražen Cerović. 

Sa sjednice Senata UCG je poručeno pojedinim medijima da će sve lične uvrede, neosnovane optužbe i prijetnje, u cilju manipulisanja javnosti i narušavanja profesionalnog integriteta, dobiti sudski epilog.

 “Univerzitet Crne Gore nije reagovao po osnovu pritisaka „žute štampe“ već se, kao i do sada, u svim postupcima za utvrđivanje kršenja akademskog integriteta isključivo rukovodio zakonskim i statutarnim aktima i procedurama. Medijske provokacije u smislu proizvoljnih interpretacija, selektivnih prozivki i  nekompetentnih instrukcija, ostaju u domenu malicioznih interesa i pokušaja samopromocije pojedinaca, koji na žalost, po ko zna koji put opravdavaju svoj kvalitet na nivou "žute štampe", a ne stručnog i objektivnog informisanja javnosti”, saopšteno je iz UCG.

Tvrde da je Univerzitet reagovao odmah nakon što je Centar za građansko obrazovanje podnio Prijedlog za utvrđivanje kršenja akademskog integriteta Lakićević Đuranović, ali da su naišli na "prepreke" u komunikaciji i sprovođenju procedure sa Ministarstvom prosvjete i Vijećem Pravnog fakulteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније