Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 07. 2019. 09:54   >>  10:43 2

MOJKOVAC, GUSINJE, KOLAŠIN

Za infrastrukturu 1,5 miliona eura

Vlada Crne Gore obezbijedila je 1,15 miliona eura za realizaciju infrastrukturnih projekata planiranih kapitalnim budžetom u opštinama Mojkovac, Gusinje i Kolašin, pa je Uprava javnih radova potpisala tri nova ugovora vezano za ove projekte.

"Ugovorena je izgradnja pratećih sadržaja na šetalištu na nekadašnjem jalovištu u Mojkovcu, u cilju stvaranja uslova za nastavak valorizacije ove lokacije u sportsko-rekreativne svrhe. Izvođač radova, nikšićka kompanija 'Temko' obavezala se da u roku od 70 dana od uvođenja u posao na dijelu šetališta izgradi prostor parkovskog tipa sa stazama. Ugovorena vrijednost radova je oko 154 hiljade eura" navodi se u saopštenju Vlade.

Kako se dodaje, na šetalištu je u toku izgradnja 63 metra duge pasarele preko magistralnog puta Podgorica - Bijelo Polje, koja će omogućiti vezu sportsko-rekreativne zone sa gradskim centrom i ujedno doprinijeti većoj bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Uprava javnih radova je sa danilovgradskim doo "Eurozoks" potpisala ugovor o nastavku izgradnje gradske pijace u Gusinju. Investicija u okviru druge faze radova iznosi skoro 480.000 eura, a ugovoreni rok završetka posla je 120 dana od uvođenja izvođača u posao.

"Realizacijom ovog projekta Gusinjani će dobiti savremeno opremljen objekat površine 763 metra kvadratna, koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne standarde. U njemu su planirani zelena i mliječna pijaca, kotlarnica, posebne prostorije za invalide, kao i prostor za komunalnu i službu zaštite i spašavanja. Prvom fazom, koja je završena krajem prošle godine, završeni su grubi građevinski radovi i pokrivanje krova, dok su završnom fazom izgradnje predviđeni svi preostali radovi u cilju otvaranja objekta", ističu u Vladi.

Ugovorena je i druga faza rekonstrukcije puta Kolašin 1450 - Kolašin 1600, u okviru koje će kompanija "Eurozoks" graditi potporne zidove pored ove saobraćajnice u dužini od 80 metara. Vrijednost projekta je blizu pola miliona eura, a ugovorom je precizirano da radovi budu završeni za 90 dana od uvođenja izvođača u posao. Podizanje potpornih zidova bilo je neophodno zbog karakteristika zemljišta i čestih pojava klizišta na toj dionici. Prvom fazom, koja je u toku, potporni zidovi su predviđeni duž još 86 metara puta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније