Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2019. 11:47   >>  11:51

IDUĆE SEDMICE

Asfaltiraju 600 metara puta u Sutorini

Radovi na asfaltiranju puta u Sutorini prema Tijesnom klancu, u dužini od 600 metara, počeće tokom naredne sedmice.

Kako navode iz Opštine Herceg Novi, zajedničkim djelovanjem mještana i lokalne uprave, stekli su se uslovi za realizaciju uređenja preko pola kilometra dugog puta, u vrijednosti od oko 30 hiljada eura.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića, naredne sedmice će u sklopu planiranih radova, uz asfaltiranje puta do Tijesnog klanca, biti asfaltiran i parking prostor u blizini škole u Sutorini, a cjelokupan posao će raditi firma "Fortis mont".

"Kako je još tokom februarskog obilaska Sutorine i Mojdeža i sastanka sa mještanima kazao potpredsjednik Konjević, zajedničko učešće građana, mjesnih zajednica, donatora i lokalne samouprave u realizaciji infrastrukturnih projekata se u kontinuitetu pokazuje kao uspješan model za rješavanje dugogodišnjih problema iz te oblasti", navodi se u saopštenju.

Kroz taj model saradnje, kako dodaju, mještani Sutorine su skupili 9 hiljada eura, dok će Opština Herceg Novi učestvovati sa 21 hiljadom eura.

Konjević je informisao građane da će u najskorijem roku početi i betoniranje puta do sela i manastira Bunovići, u dužini od oko 300 metara, a vrijednost radova će iznositi 16 hiljada eura. Ti radovi će biti još jedan primjer intenzivnog ulaganja u obnovu lokalne putne infrastrukture u zaleđu grada, a u predstojećim mjesecima uslijediće slični radovi i na drugim lokacijama pojasa iznad magistrale.

"U maju smo imali namjeru da radimo sanacije nekoliko ulica i puteva, ali zbog obilnih padavina nismo mogli ni započeti radove. Nakon ljeta će se raditi sanacija puta od Barona do Vile Kukoljac, ali i puta od Čela do Španjole, kao i asfaltiranje lokalnog puta u Kamenarima do izvora Lalovina, u dužini od oko 500 metara", najavio je potpredsjednik Konjević.

Nakon ljeta će uslijediti i radovi na asfaltiranju putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica, kao i prema crkvi Sv. Spasa u Mojdežu, ali i sanacija puta Topla 3 – Modra ploča, odnosno preostalog i oštećenog dijela puta, čime će grad dobiti uređenu komunikaciju između dva velika naselja. Podsjećamo i da su radovi na saniranju prvog dijela puta, u dužini od 135 metara, završeni u februaru ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније