Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 07. 2019. 14:11   >>  14:11 1

NUHODŽIĆ U IGALU

Zajedničke patrole ulivaju povjerenje

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić razgovarao je danas u Igalu sa policajcima iz Srbije i Hrvatske koji zajedno sa našom policijom već sedam godina patroliraju u crnogorskim turističkim centrima tokom sezone.

 

"Vaše zajedničke patrole uilivaju povjerenje onima koji dođu iz vaših država. To je dobra stvar", rekao je ministar u razgovoru sa policajcima.

Policajci iz država naših susjeda rekli su ministru da su zadovoljni tretmanom građana Crne Gore i turista.

U projektu koji je pokrenut 2012. godine Policija Crne Gore domaćin je kolegama iz šest država – Italije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije tokom turističke sezone.

Policajci u zajedničkim patrolama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima, u značajnoj mjeri doprinose njihovom osjećaju sigurnosti, što pozitivno utiče na percepciju rada policije i, ujedno, potvrđuje činjenicu da je Crna Gora ne samo atraktivna turistička destinacija već i bezbjedna država.

Ministar je ukazao da Crnogorska policija pridaje poseban značaj ovom obliku međunarodne saradnje koji pokazuje da smo izgradili snažne profesionalne i prijateljske veze sa partnerskim policijskim službama iz regiona i Evrope.

"Na ovaj način dodatno učvršćujemo temelje dalje intenzivne i bliske komunikacije i koordinacije u suprotstavljanju globalnim bezbjednosnim izazovima. Bezbjednost je jedan od brendova crnogorskog turizma i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ulažu maksimalne napore kako bi rezultate koje smo postigli na tom polju dodatno unapređivali, jer je činjenica da iz godine u godinu ostvarujemo sve veći napredak", rekao je Nuhodžić.

Ministar je policajcima na rastanku za uspomenu na Crnu Goru poklopio Perper sa početka XX vijeka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније