Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

21. 07. 2019. 16:25   >>  18:27 2

SPORTSKI PROGRAM

TVCG pomjera rekorde gledanosti

Posljednji podaci govore o velikoj gledanosti sportskog programa Televizije Crne Gore. Rekordi se pomjeraju od aprila, a vrhunac je dostignut 14. jula tokom finala Vimbldona. Prema podacima Telkoma i IPSOS-a finale Vimbldona pratilo je više od 30 hiljada gledalaca, a šer je bio 19,5 odsto. Naše kolege najavljuju još zanimljivog sadržaja.

 

Nije godina Svjetskog prvenstva, niti Olimpijskih igara, ali sada već moramo govoriti o vanredno velikoj gledanosti TVCG sa velikim usponom koji bilježi i Drugi program, a posebno vezano za sportski program.

Neki vrhunci dostignuti sdu u aprilu tokom famozne završnice ABA lige i posebno utakmice broj četiri, ali su više puta ponovljeni i tokom protekla dva mjeseca. Uz praktično nove sadržaje poput Svjetskog prvenstva u skijanju, te nedavnog šampionata Evrope U21 i ženskog fudbalskog Mundijala koji su prenošeni prvi put, a srećnnom koincidencijom obarali rekorde na globalnom nivou. Tu su bila i dva tenijska turnira, nakon četiri godine Rolan Garos i standardno Vimbldon, koji je međutim pomjerio dosadašnje granice.

Uz potpuno novi izazov zvani Igre malih zemalja, imali i prenose Rolan Garosa, završnice domaćeg košarkaškog Plej-ofa, finale KUP-a i odlučujuće duele naših rukometaša i rukometašica, sve to, donijelo je u kontinuitetu odličnu gledanost, a šlag u vrelim ljetnjim danima čine i sportski klasici koji bude emocije. Čekajući podatke prenosa iz Gvangdžua koji će tek dostići vrhunce, evo i zvaničnih, prevashodno za epsko finale Vimbldona:

Program TVCG je bio najgledaniji u Crnoj Gori 12. i 13. jula. Šer Prvog kanala 12. jula bio je 13,20 odsto, dok je 13. jula bio 12,67 odsto. Za vrijeme vimbldonskog finala koje je trajalo pet sati, Drugi kanal TVCG bio je najgledaniji u Crnoj Gori, a sam meč koji je u odlučujućim trenucima pratilo preko 30.000 gledalaca imao je šer od oko 19,50 odsto. Zabilježen je rekordni šer Drugog kanala za ovu godinu - 8,27 odsto.Što se tiče sportskih događaja, od ovog meča veću gledanost su imali samo finalni mečevi ABA lige između Budućnosti i Zvezde gdje je šer dostigao i 24 odsto, kao i finalni meč Crnogorske košarkaške lige, odigran 29. maja i odlučujući mečevi crnogorske rukometne reprezentacije sa Danskom u muškoj i Češkoj u ženskoj konkurenciji.

"Ukupni rejting oba programa raste, i Prvog i Drugog, da ne govorim sada u zbiru, jer ta metodologija se ne primjenjuje, ali kada bi to gledali, kumulativno, zaista možemo reći da RTCG sa Prvim i Drugim programom, tokom cijelog ljeta je čini mi se, najdominantnija, izuzetno gledana, a i tako ćemo nastaviti ubuduće. Pozivam gledaoce da budu uz nas, uz Prvi i drugi program. Kada je sport u pitanju mnoge od ovih stvari gledaoci ekskluzivno mogu vidjeti samo kod nas, to je još jedan razlog više da nam vjeruju i da, naravno, to povjerenje u kontinuitetu mi opravdavamo", kazao je Đorđe Kustudić iz RTCG-a.

U eri privatnih TV kompanija i sporta koji je otišao u orbitu "plati-pa gledaj", na TVCG možete vidjeti sate i sate besplatnog vrhunskog sporta, praktično, sve đšto se može uzeti, pa i više od toga. Sve to ide u korak sa digitalizacijom Javnog servisa i ostalim programskim sadržajima.

Nebojša Šofranac, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније