Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 07. 2019. 10:26   >>  10:27

SPOT SŽK

Ne dijeli djecu, podijeli nasljedstvo!

Sigurna ženska kuća izradila je spot sa ciljem da doprinese mijenjanju običajnog prava u Crnoj Gori.

Žene u Crnoj Gori i dalje ne ostvaruju imovinska prava, iako su zakonom izjednačene sa muškarcima. Običajno pravo odricanja od imovine u korist muških članova porodice je jače od zakona, poručuju iz Sigurne ženske kuće.

''Podsjećamo, naše istraživanje je pokazalo da iako 82% građana Crne Gore smatra da porodična imovina treba pripasti muškarcima i ženama podjednako, ipak samo njih 25% misli da se to dešava u realnosti'', saopšteno je iz SŽK.

Sigurna ženska kuća izradila je spot sa ciljem da doprinese mijenjanju običajnog prava u Crnoj Gori. Spot nosi naziv - “Ne dijeli djecu, podijeli nasljedstvo!”

Spot je nastao u okviru projekta “I u rod i u dom – snagom zakona protiv imovinskog običajnog prava”, koji finansira Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније