Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

25. 07. 2019. 19:33 >> 19:46

LIM I IBAR

Prijave zbog nelegalne eksploatacije na rijekama

Novi slučajevi nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska iz rijeka otkriveni su i procesuirani u protekla dva dana, zahvaljujući svakodnevnom pristustvu na terenu članova Koordinacionog tima za suzbijanje nelegalne eksploatacije riječnih nanosa, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

 

"Nakon što su tokom vikenda podnijete četiri prekršajne prijave za pokušaj nelegalne eksploatacije riječnih nanosa u donjem toku Morače i Grnčaru, danas i juče zatečena je mehanizacija u pokušaju eksploatacije na Limu na području Andrijevice i Berana, kao i na Ibru na području Rožaja," navodi se u saopštenju.

Komunalni policajci i inspektori, u saradnji sa Koordinacionim timom, tim povodom podnijeli su dvije nove prekršajne prijave i jednu krivičnu.

"Podsjećamo da je kontrola crnogorskih vodotoka intenzivirana tokom jula, nakon što je Vlada odlučna da riješi ovaj problem usvojila novi Akcioni plana za suzbijanje nelegalne eksploatacije rječnih nanosa iz vodotoka 2019 – 2021 godine i produžila Uredbu o povjeravanju dijela poslova Uprave za inspekcijske poslove Glavnom gradu Podgorica i opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić i Rožaje. Time je značajnom broju komunalnih policajaca i inspektora u ovim opštinama dato ovlašćenje da u punom kapacitetu i još efikasnije sprovode monitoring i kontrolu vodotoka na području ovih opština", navode u saopštenju.

Oni su naveli da se u kontinuitetu održavaju radni sastanci Koordinacionog tima na terenu, sa predstavnicima lokalnih samouprava, ali i svih nadležnih institucija, kako bi se primijenio najbolji model kontrole i efikasno otkrili i procesuirali svi koji budu zatečeni u koritima rijeka ili okolnom vodnom i poljoprivrednom zemljištu. 

"Snažan obračun sa nelegalnom eksploatacijom biće nastavljen sve dok se ne riješi ovaj dugotrajući problem i u tom pravcu vjerujemo u nastavak podrške civilnog sektora i građana, posebno sportsko ribolovnih klubova", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније