Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2019. 07:11   >>  19:36 17

NA PRAVNOM

Profesor ne da studentima da polože ispit

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković izjavila je da na Pravnom fakultetu studenti imaju problem, jer ne mogu da polože jedan ispit kod jednog profesora, piše Pobjeda.

Svi oni, kako je rekla, polože sve ispite, imaju prosjek veći od osam, ali ne mogu da polože predmet kod tog jednog profesora.

"Nemojte se čuditi. To je poznato studentima i rukovodstvu. E, ja tu tvrdim, kao profesor fakulteta, da nije problem u studentima, nego je problem u profesoru konkretnom i vjerujem da će konačno novoizabrano rukovodstvo Pravnog fakulteta naći način da se izbori sa tim jednim predmetom i profesorom. Ne mogu da polože i niko se time ne bavi",  rekla je ona tokom rasprave o izmjenama Zakona o visokom obrazovanja, kojim se studentima koji studiraju po starom sistemu produžava rok da završe fakultet do kraja studijske 2019/2020. godine

Poslanica DF-a Branka Bošnjak je potom kazala da se "zna ko je to".

"Brine me nezdrava solidarnost profesora, ne samo na Pravnom, nego na UCG", rekla je ona.

I poslanik Mihailo Anđušić (DPS) je kazao da je kroz neposredne razgovore sa predstavnicima studenata doznao da ima puno onih koji su istakli da se u toj priči radi o jednom ispitu i spornom profesoru.

"Posebno me to zabrinulo. To je činjenica na koju moramo svi da upozorimo institucije sistema i Rektorat, Ministarstvo prosvjete, da se donekle to pitanje dodatno potencira. Imali smo tamo i te etičke komisije, bilo je nekih prijava studenata", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније