Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

26. 07. 2019. 13:53 >> 13:52

POTPISAN SPORAZUM

Bugarska prijatelj i partner

Saradnja Crne Gora i Bugarske, dvije prijateljske zemlje, na izuzetnom je nivou, a podrška koju Bugarska u kontinuitetu pruža našoj zemlji od naročite je važnosti za dalji napredak na integracionom putu ka Evropskoj uniji, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ministar unutrašnjih poslova Republike Bugarske Mladena Marinova.

Susret dva ministra bio je prilika i da se potpiše Sporazum o saradnji u slučaju katastrofa, kojom prilikom je poslata zajednička poruka o važnosti uzajamne saradnje i solidarnosti u vanrednim situacijama. Na ovaj način potvrđeni su i ojačani odnosi dvije zemlje. 

Kako je saopšteno iz MUP-a zajednički je konstatovano da je dosadašnja saradnja dva resora unutrašnjih poslova dobra i kvalitetna, naročito na planu borbe protiv organizovanog i drugih oblika kriminala, te globalnih fenomena poput terorizma i ilegalnih migracija i iskazano uvjerenje da će ona biti dodatno osnažena kroz nove projekte, inicijative i razmjenu iskustava.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastoji da što kvalitetnije ispunjava obaveze iz pregovaračkog procesa, naročito iz poglavlja 23 i 24, a o tome svjedoče i nalazi iz nedavnog Izvještaja Evropske komisije u kojem su prepoznati naši napori u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, i to velikim dijelom zbog unaprijeđene međunarodne policijske saradnje, uključujući i Republiku Bugarsku“, kazao je ministar Nuhodžić.

Marinov iskazao je punu podršku Bugarske evropskom integracionom putu i pohvalio napore koje naša zemlja na tom planu preduzima, kao i one koje je preduzimala u procesu učlanjenja u NATO.

„Bugarska je nastavila da podržava stav o evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, koji je zagovarala i tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, a rezultati koje je Crna Gora postigla na tom putu su značajni i prepoznati“, kazao je Marinov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније