Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

26. 07. 2019. 15:04   >>  15:03

AEM

Za specijalizovanu zabavu 50% veća naknada

Emiteri za specijalizovane zabavne programe koji koriste frekvencije plaćaće 50 odsto veću naknadu u odnosu na ostale emitere, propisano je izmjenom Pravilnika o visini, načinu utvrđivanja i plaćanja naknada.

Savjet Agencije za elektronske medije (AEM) usvojio je izmjenu Pravilnika o visini, načinu utvrđivanja i plaćanja naknada po osnovu izdatih odobrenja za pružanje audiovizuelnih medijskih usluga.

„Izmjenom je propisno da emiteri za specijalizovane zabavne programe koji koriste frekvencije plaćaju 50 odsto veću naknadu u odnosu na onu koju plaćaju svi ostali, kao što su emiteri opštih programa ili specijalizovanih dječjih, sportskih, dokumentarnih, obrazovnih ili sličnih programa“, saopšteno je iz AEM-a.

Kako se navodi, Savjet AEM-a je razmotrio i usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju Agencije za prvo polugođe ove godine.

Zaključeno da izvještaj omogućava uvid u cjelinu procesa poslovanja AEM-a.

„Struktuiran je tako da obezbjeđuje potpunu i preciznu elaboraciju načina finansiranja, usmjeravanja sredstava i ostvarenih efekata po tom osnovu, uz uvažavanje svih okolnosti u kojima se odvijao rad AEM-a“, dodaje se u saopštenju.

Iz AEM-a su kazali da su u prvom polugođu ove godine ostvarili prihod od oko 505,78 hiljada eura, sa ukupnim rashodom od oko 400,21 hiljada eura, što znači da je ostvarena pozitivna razlika od oko 105,57 hiljada eura.

„U izvještajnom periodu, uspjeli smo da obezbijedimo efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva“, dodali su iz AEM-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније