Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2019. 11:15 >> 11:14

ŠEHOVIĆ S NAGRAĐENIM

Kosta dokaz da je CG konkurentna u znanju

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da učenici, poput Koste Vukićevića, ulivaju optimizam da nije uzaludno sve što radimo, te da je Crna Gora u znanju konkurentna na međunarodnom nivou.

 

Šehović je danas primio Kostu Vukićevića, učenika podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović", koji je osvajač bronzane medalje na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji.

Šehović je rekao da je obrzovni sistem ponosan na rezultate koje Kosta pokazuje iz godine u godinu, a još više na njegov entuzijazam i vrijedni rad na sebi, u namjeri da postigne još bolje rezultate. 

“Ne samo obrazovni sistem, već cijelo naše društvo trebalo bi da bude ponosno na učenika poput tebe, koji je pokazao, da kada je u pitanju znanje, veličina države iz koje dolazi nije presudna, jer naša mala zemlja danas ima jednog od tri najbolja matematičara na Balkanu u konkurenciji srednjoškolaca. Važna je posvećenost, a ti si dokazao da se vrlo ozbiljno baviš talenatom koji posjeduješ”, rekao je Šehović.

On je naglasio da je Ministarstvo prosvjete odlučno u promociji talenata, te da je u tom cilju osnovan Fond za kvalitet i talente iz kojeg je i Kosta nagrađen prošle godine, kao i da ga sigurna nagrada očekuje i ove godine.

Kosta je tokom susreta s ministrom rekao da je ljubav prema matematici naslijedio od majke, koja je profesor na fakultetu, a još jedno od polja njegovog interesovanja je programiranje.

"U nadi da će za Crnu Goru ostvariti zapažene rezultate, za četiri dana Kosta će otputovati u Azerbejdžan na Svjetsku matematičku olimpijadu, gdje će se okušati u još jačoj konkurenciji. Kako je rekao, ostvareni rezultati na svjetskom takmičenju odveli bi ga korak dalje, ka nekom od prestižnih svjetskih univerziteta, gdje bi on želio da nastavi školovanje", navode iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније