Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

30. 07. 2019. 11:26   >>  11:25

NOVA RANG LISTA

UCG napredovao za još 275 mjesta

Univerzitet Crne Gore (UCG) napredovao je za još 275 mjesta na posljednjem rangiranju svjetskih univerziteta prema Webometrics-u, saopšteno je sa UCG-a.

 

"Webometrics je 28. jula 2019. godine objavio listu najboljih svjetskih univerziteta, na kojoj je Univerzitet Crne Gore rangiran na 2.135. mjestu, što predstavlja najbolje ostvarenu poziciju do sada. Univerzitet Crne Gore je u odnosu na januarsko izdanje Webometrics-a popravio poziciju za 275 mjesta, a u odnosu na prethodno julsko iz 2018. godine za 1.212 mjesta", navode iz UCG.

Ovaj napredak je, kako podsjećaju, još značajniji ako se uzme u obzir da je ovo rangiranje obuhvatilo 28.000 univerziteta u svijetu, 1.000 više u odnosu na prethodno iz januara 2019. godine.

"Kontinuiranim ulaganjem u kvalitet i razvoj, u sklopu strategije Univerziteta Crne Gore, usmjerene na jačanje konkurentnosti i internacionalizaciju, Univerzitet Crne Gore će i dalje raditi na povećanju vidljivosti i boljem pozicioniranju na svjetskim rang listama", istakli su sa UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније