Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

30. 07. 2019. 11:35 >> 12:00

UZNEMIRUJUĆE

"Borbe pasa opet aktuelne u Podgorici"

NVO Prijatelji životinja podnijela je prijavu protiv vlasnika ranjenog psa kojeg su, prošle nedjelje, pronašli na Koniku u Drvarskoj ulici. U toj NVO kažu da su u Podgorici ponovo aktuelne borbe pasa i podsjećaju da je to zakonom kažnjivo.

Slučaj su policiji prijavili građani koji su se tu zatekli, kao i veterinarskoj i komunalnoj inspekciji. Međutim, do vremena kada su inspekcije izašle na teren, pas je sklonjen i od tada mu se, kako kažu, gubi svaki trag, naveli su iz te NVO.

Oni navode da prema crnogorskom Zakonu o zaštiti dobrobiti životinja, zabranjeno je obučavati životinje za borbe, organizovati borbe između životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvovati u njima, posjećivati ih, oglašavati i organizovati klađenje i učestvovati u klađenju.

 

Propisane novčane kazne za to djelo su od 800 eura do 25.000 eura za pravna lica i od 60 eura do 3.000 eura za fizička lica.

Uprava policije – CB Podgorica i veterinarska inspekcija su već potvrdile našim organizacijama da im građani mogu dostaviti bilo kakva saznanja  o borbama pasa potpuno anonimno bez obaveze da ostavljaju svoje lične podatke.

"Takođe obavještavamo građane da ukoliko dođu u posjed bilo kakvih informacija o ovom psu i ovim aktivnostima na Koniku i u Podgorici, kao i širom Crne Gore, a ne žele da direktno stupe u kontakt sa nadležnim institucijama, mogu se obratiti našoj organizaciji", istakli su u toj NVO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније