Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

01. 08. 2019. 08:15 >> 08:14

RADOŠEVIĆ MAROVIĆ

Poslanici da ne robuju predrasudama

Poslanici crnogorske Skupštine trebalo je da pokažu određen stepen demokratičnosti i da ne robuju predrasudama u vezi sa usvajanje zakona o istopolnim brakovima, ocijenila je direktorica Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava u tom resoru Blanka Radošević Marović.

Ona je za Pobjedu rekla i da je iznanađena jer je očekivala da će se zakon usvojiti uprkos pokazim otporima u toku te procedure.

"Poslanici su trebali da pokažu određen stepen i zrelosti i demokratičnosti, da ne robuju predrasudama“, rekla je Radošević Marović.

Prema njenim riječima, procedura je takva da će se ovaj zakon ponovo naći u Skupštini za tri mjeseca, i očekuje da će tada akt biti usvojen, a da će oni razmisliti i preduzeti korake kako ne bi bili ovako neprijatno iznenađeni i za tri mjeseca .

"Svi poslanici trebalo da imaju u vidu da ovaj zakon predstavlja jedan, ne samo pravni, nego i civilizacijski, moralni standard“, rekla je Radošević Marović.

Moraju se, kako je kazala Radošević Marović poštovati različitosti, manjine, ne samo etničke, već i seksualne, tako da su njena očekivanja bila da će ovaj zakon definitivno proći.

Ona je dodala da se neusvajanjem ovog zakona ne usporava put prema Evropskoj uniji, a da sada, istakla je Radoneki to zaboravljaju.

Ovim zakonom se, podsjeća ona, poštuju prava manjina ističući da i oni treba da imaju sva prava kao i ostali građani. 

"Zaista vjerujem da je samo pitanje vremena kada će zakon proći, ali mi je iskreno žao da gubimo vrijeme na ovaj način i da to nijesmo uradili sad nego ćemo to uraditi sljedećom prilikom“, kazala je Radošević Marović.

Prema njenim riječima, u zakonima koji su se do sada usvajali, a u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava postoji čitav niz zakona koji se tiču ljudskih i manjinskih prava i zabrane diskriminacije, nije bilo ovakvog slučaja.

"Ali sljedeći korak je vraćanje zakona i ponovno puštanje u skupštinsku proceduru“, poručila je Radošević Marović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније