Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

01. 08. 2019. 10:47 >> 10:46

PREDLOG PREDSJEDNIKU

Savjet podržao Vučinića za Ombudsmana

Savjet za građansku kontrolu rada policije, kao stručno nezavisno tijelo posvećeno zaštiti ljudskih prava i sloboda, uputilo je predlog Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da razmotri mogućnost da za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore predloži prof.dr Nebojšu Vučinića.

Vučinić je redovni profesora Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Dvadeset jedna nevladina organizacija uputila je inicijativu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da Skupštini predloži profesora dr Nebojšu Vučinića kao kandidata za novog Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

U postupku utvrđivanja predloga kandidata za Zaštitnika, Predsjednik Crne Gore obavlja konsultacije sa naučnim i stručnim institucijama i nevladinim organizacijama čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније