Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2019. 18:45   >>  18:42

SUTOMORE

Potpisan ugovor za izgradnju trga i šetališta

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić potpisali su danas ugovor za potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga u Sutomoru sa ugostiteljskim terasama i rekonstrukciju dijela saobraćajnice u neposrednom zaleđu trga.

Vrijednost radova u toj fazi je 965.925 eura, a vrijednost stručnog nadzora iznosi 40.000.

"Opština Bar će učestvovati u finansiranju početne faze radova sa 100.000 eura, JP za upravljanje morskim dobrom sa 425.000, dok će preostali iznos od 481.000 eura izdvojiti Vlada Crne Gore. Nosilac realizacije projekta ispred Vlade je Uprava javnih radova", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave javnih radova, Opštine Bar i JP Morsko dobro.

Potpisivanjem Ugovora stekli su se uslovi da Uprava javnih radova u najskorijem roku raspiše javni poziv za izbor ponuđača za izvođenje radova na početnoj fazi izgradnje šetališta i trga u Sutomoru. Ukoliko javni poziv bude tekao planiranom dinamikom, očekuje se da ugovor sa najpovoljnijim izvođačem bude potpisan po završetku turističke sezone. Sastavni dio ugovora biće termin početka, dinamika i rok završetka radova.

"Sutomore je već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje", kazao je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Ukupna vrijednost sve četiri faze radova iznosi oko 5,4 miliona eura.

"Uprava javnih radova će već narednih dana objaviti tendersku dokumentaciju i nadamo se da ćemo kroz postupak javne nabavke dobiti kvalitetnog, odgovornog izvođača radova", kazao je Nuhodžić.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da žele da unapređuju trurističku ponudu.

"Svi smo svjedoci sve značajnije turističke ponude našeg grada, a siguran sam da Sutomore kao jedan od primarnih generatora turističkih posjeta u našoj opštini zavredjuje jednu potpuno drugačiju definiciju. Trg i šetalište su garancija da ćemo o Sutomoru u narednim godinama govoriti kao o elitnoj tutističkoj destinaciji, koja će privlačiti sve veći broj turista veće platežne moći, a samim tim omogućiti i značajnije prihode od turističke privrede, kako samog Sutomora, tako i opštine Bar", kazao je Raičević.

Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić rekao je da se uređenjem obalne zone u Sutomoru nastavlja strategija integralnog uređenja zone morskog dobra, slijedeći primjer Pina u Tivtu.

Takođe, Jelušić je najavio projekat uređenja kompletne obalne zone u Budvi i Bečićima i raspisivanje međunarodnog konkursa za idejno arhitektnsko rješenje na jesen tekuće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније