Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

kodex.me

11. 09. 2013. 12:20 >> 12:21

APEL NADLEŽNIMA

B.Polje: Ogorčeni zbog oštećenog puta

Povodom katastrofalnog stanja puta koji vodi sa zaobilaznice ka naselju Obrov, u Bijelom Polju, NVO Agro Centar poziva nadležne iz Opštine Bijelo Polje da otklone nedostatke i utvrde propuste AD Putevi Užice, kao izvođača radova pomenute saobraćajnice. Podsjećamo, zaobilaznica je zvanično otvorena 27. decembra 2011. i koštala je 27 miliona eura.

Naime, kako se ističe u saopštenju NVO Agro Centar, aktivisti ove organizacije, su na poziv revoltiranih građana gradskog naselja Obrov, obišli put koji vodi do tog naselja, a koji se uključuje sa magistralnog puta odnosno “famozne” zaobilaznice oko Bijelog Polja.

Nije neophodno biti građevinski ekspert pa ne uvidjeti propuste koje je napravio izvođač radova na zaobilaznici, AD Putevi Užice.

"Pitamo se ko je od nadležnih vršio nadzor pa je dozvolio ovakvo “fušerenje”, ili mu je bilo rečeno da zažmuri, iz razloga što se neko ugradio?", piše u saopštenju.



Budući da je izvođač uzeo novac, napominju iz NVO Agro Centra, realno je očekivati da je trebao da se drži plana i projekta.
 
Naime,na mjestu uključenja puta koji vodi za Obrov je bio planiran potporni zid kao i trotoari. Kamo puste sreće da je urađen potporni zid u dužini 50 metara do ovog problema ne bi došlo i mještani Obrova ne bi strahovali da će biti odsječeni od grada jer ovo je jedini put koji ih vezuje sa gradom.

Iz ove NVO napominju da su nadležni organi zaboravili na mještane Obrova, kada su u problemu.

"Naime, u vrijeme dok je zaobilaznica rađena, opštinari su često navraćali na Obrov a sad kada je “toboš” završena nema brižnih posjeta. Tada sui m Obrovčani trebali da bi od njih isprosili jeftinije zemljište odnosno otkupili."



Takođe, opšte je poznato da je na ovom putu velika pedencija pa izvođači radova umjesto da je ublaže, oni su je dodatno uvećali.

Iz Agro Centra se pitaju kako će biti kada počnu jesenje kiše i zimske smrzline ako su u ljetnjim danima ovoliki krateži na putu?
Mještani Obrova strahuju da će se ovaj put odroniti što je logičan slijed događaja s obzirom na već postojeća oštećenja.

NVO Agro Centar apeluje na nadležne u Opštini Bijelo Polje da što prije rekonstruišu put ka Obrovu i preduhitre jesenje kiše koje će još više pogoršati stanje na putu.

"Pozivamo Državnog tužioca da preispita obaveze koje je izvođač AD Putevi Užice trebao da ispoštuje s obzirom da je evidentno da se projekta nijesu pridržavali" zaključuje se u saopštenju ove nevladine organizacije,koje potpisuje izvršni direktor Dragan Radović.

Podsjećamo da je ovo jedina veza Obrova sa gradom pa ako nadležni ne reaguju Obrovčanima predstoji jedino da se paraglajderom spuštaju na gradski stadion.



Obrov je jedino izletište u Bijelom Polju sa kojeg se pruža predivan pogled na Bijelo Polje. Uz to, na Obrovu se takođe nalazi i repetitor preko kojeg se emituje signal radio i televizijskih stanica za teritoriju Bijelog Polja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније