Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

04. 08. 2019. 15:09   >>  10:13 1

AGOVIĆ PORUČIO

Petnjica se sve bolje pozicionira na mapi CG

Petnjica mijenja svoje lice i sve bolje se pozicionira na mapi Crne Gore, kazao je predsjednik Opštine Samir Agović, na svečanoj sjednici Skupštine Opštine povodom Dana opštine.

On je kazao da su između dva avgusta započeti i završeni brojni infrastrukturni projekti.

“Najvažniji je svakako nastavak magistralnog puta od Podvade do Berana nakon što je okončana prva faza puta. To je ujedno i najvažnija investicija u istoriji čija vrijednost premašuje 11 miliona eura, koje je obezbijedila Vlada Crne Gore preko Uprave za saobraćaj”, istakao je Agović.

Značajna sredstva su uložena u izgradnju seoske i infastrukture na katunima.

U toku su radovi na izgradnji dva vodovoda, Murovsko vrelo i Višnjica koji će obezbijediti vodosnabdijevanje za 650 domaćinastava, za šta je Ministarstvo poljoprivrede izdvojilo 170.000 eura, a lokalna samouprava i građani još 70 000.

Lokalna samouprava je opredijeljenja da građanima obezbijedi što kvalitenije usluge, kazao je predsjednik Opštine.

“ U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja izgrađena je zgrada za potrebe državnih organa: Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje i Fonda za zdrastvo. Pomenuto ministarstvo je obezbijedilo 300.000 eura, a lokalna samoupra je ustupila zemljište i oslobodila prostor od plaćanja komunalija “ naglasio je Agović.

Opština daje veliku važnost razvoju poljoprivrede, valorizaciji turističkih potencijala te brojnim kulturnim sadržajima po kojima je Petnjica sve prepoznatljivija, saopštio je Agović najavljujući nova uloganja.

U saradnji sa CESID-om lokalna samouprava nastavila je prošle godine započeto saniranje postojeće elektomreže i planira nova ulaganja u tom sektoru.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su studentske nagrade za najbolje studente u protekloj godini: Ilijasu Novaliću studentu Medicinskog fakultea u Podgorici, Alisi Nujović studentici filološkog fakulteta u Bukureštu, te Azri Tiganj studentici Filološkog fakulteta u Nikšiću.

Najveće opštinsko priznaje nagrada "4. avgust” dodijeljena je Rifatu Škrijelju, rektoru Univerziteta u Sarajevu, Bošnjačko donatorskom fondu iz Luksemburga i OŠ “Mahmut Adrović” u Petnjici.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније